1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox nie uruchamia się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez amik, Styczeń 11, 2015.

  1. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam konsola mojego syna
    wczoraj przy uruchomianiu konsola się zawiesiła syn wyłączył i próbował włączyć ponownie i już niestety konsola się nie uruchamia , niema obrazu ani dżwięku żadna dioda się nie pali to znaczy tylko ta na środku włącznika zielona tylko słychać szum wiatraków
    co mogło się stać i czy jest jakaś szansa aby coś zrobić samemu ?
    dodam że na padzie cały czas migają cztery diody , przewód do tv sprawdzony

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko serwis. Jesli przerobiona okablowanie chipa, chip, kolejno procesor
     
  4. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy konsola jest w jakiś sposób przerobiona, czy w trakcie tego zawieszenia grał w grę czy np robił aktualizację, czy próbowaliście wyjąć dysk i włączyć.
     
  5. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola z RGH tak jak napisałem wcześniej syn uruchomił konsole konsola zatrzymała się na logo xboxa i tak została syn wyłączył konsole włączył i konsola już się nie uruchomiła
    syn ma 11 lat nic nie robi przy konsoli żadnych aktualizacji ani nic podobnego .
    próbowałem wyjąć dysk włączyć ten sam efekt świeci się tylko zielona dioda na włączniku ta po środku żadna inna się nie świeci
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba zacząć od sprawdzenia rgh idąc dalej jak pisałem.
     
  7. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam tylko jeszcze jedno pytanie czy konsola będzie działać jeśli wylutuje cip rgh
    [​IMG]
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie będzie działać
     
  9. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam niestety już druga osoba nie potrafi naprawić konsoli
    mam takie pytanie na aledrogo są konsole slim w miarę niskiej cenie niema tam wzmianki o dysku czy dysk z mojej też slim będzie pasował do takiej konsoli czy nie trzeba w jakiś sposób instalować dysku
    na mojej konsoli jest dysk 250G a na niej dużo gier
    Pozdrawiam
     
  10. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jak też ma RGH to będzie pasować na 100%, chyba że masz oryginalny dysk od 360 to wtedy będzie działał w każdej X360 nawet bez RGH.
     
  11. typpowygamer

    typpowygamer Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    I jak tam poradziłeś sobie coś z tą konsolą czy nic ciekawego tutaj nie zrobiłeś i masz jak to się mówi przysłowiowo lipę : ( ? Ja byłem kiedyś w podobnej sytuacji do twojej i niestety też za wiele zdziałać nie mogłem musiałem po prostu się pozbyć tej konsoli i nową kupić ehh

    Warto kupować u nas na stronie gabor torebki damskie grosz oszczędzony może urosnąć w miliony.​
     
    Ostatnia edycja: Maj 4, 2015
  12. patryko091

    patryko091 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chyba niestety z tym sobie nie poradził i chyba nikt mu nie pomógł niestety z naprawą i pewnie trzeba było kupić nowego jakiegoś xboxa bo przecież innego wyjścia tutaj nie widzę. Autora tematu już chyba tutaj nie ma bo załaamany siedzi przed konsolą czy coś takiego hehe Zresztą sam nie wiem i może sam się wypowie
     
  13. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam konsole musiales od kogos kupic albo dac do zrobienia proponuje udac sie do fachowca i moze czarodziej naprawi konsole same od sie nie psuja napewno da sie ja zrobic :)
     
  14. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam niestety na dzień dzisiejszy konsola nie jest naprawiona
    kupiłem pare dni temu drugą tak że syn ma na czym grać
    ale mam zamiar tą konsolę naprawić więc jeśli jest tu na forum jakiś fachowiec który zna się na rzeczy który ma potrzebne podzespoły nie musi niczego zamawiać i chciałby spróbować naprawić tą konsole to proszę o wiadomość
    tak na marginesie to jestem naprawdę ciekawy co takiego tej konsoli dolega
    Pozdrawiam
     
  15. malezlo22

    malezlo22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    108
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm a skad ja masz ? Gdzie przerabiales ? Nie lepiej zaniesc osobie ktora w niej kopala
     
  16. amik

    amik Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja ją jakieś 3 lata temu kupiłem już przerobioną z Allegro
     
  17. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    A czy jak włączysz konsolę (rozebraną) czy zielona dioda na chipie mruga co jakis czas ? Ja bym zaczął od sprawdzenia kabli szczególnie tych od spodu konsoli bo te u góry wyglądają na ok. Jeśli kable ok, wgrał bym oryginalny nand i odlutowal chip i sprawdził jaka reakcja. Od tego bym zaczął.
     
Wczytywanie...

Poleć forum