1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie widzi dysku

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez reb00, Kwiecień 27, 2015.

  1. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Wróciłem z RGH do stock'a i pojawił się problem. Mianowicie nie widzi dysku twardego kosnoli.
    Dysk jest oryginalny, przed przeróbką działał normalnie. Dysk na pewno startuje (czuć), a konsola go nie widzi. Taśma sprawna, wszystko ok. W komputerze go widzi. Jest to Hitachi HTS5450(...). Czy da radę go jakoś przywrócić poprzez hddhackr? A, konsola to slim na Trinity, dysk 250GB. Ewentualnie jak go sformatować, żeby chociaż te 32GB wykryło?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    jak to widzi go w kompie? spróbuj go wyjąć i włorzyć jeszcze raz- dobrze go dopchnij- moze sata lącze gdzieś nie styka.Jeśli nie pomoże to spróbuj na innej konsoli
     
  4. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Próbowałem setki razy. No widzi go w menedżerze urządzeń. Próbowałem też inny kabel SATA. Nic.
     
  5. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    kolego a jak ty go podłaczasz, przez usb;)? i jak wymieniłeś kabel sata? a moze podczas składania nie wpiołeś wtyczki od sata do płyty głównej
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 27, 2015
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    O ile się nie mylę to dysk działający pod rgh już nie zadziała w konsoli z lt3.0 bądź nieprzerobionej, a jeśli chcesz 32gb to podłącz go pod usb i dostosuj w ustawieniach pamięci w NXE.
     
  7. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    Mylisz się, mam dwie konsole wiec sprawdziłem i działa jak najbardziej. Dysk z rgh w oryginalu i odwrotnie-przed live trzeba tylko wyczyścić pamięć
     
Wczytywanie...

Poleć forum