1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie widzi dysku

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez afc97, Wrzesień 6, 2015.

  1. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, posiadam oryginalny dysk twardy 250gb do xboxa 360. Problem leży w tym, że konsola go nie widzi, a w komputerze jest jako niesformatowany(foto załącznik)... Mogę go jeszcze jakoś uratować?

    Pozdrawiam
     

    Załączniki:

  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1242
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak się to stało ? Kiedyś dysk mi się zainicjował w systemie to użyłem programu do zarządzania dyskiem Xboxa on miał opcję dostosowania dysku(formatowanie) ale nie pamiętam nazwy musisz poszukać na własną rękę.
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 7, 2015
  4. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    A próbowałeś zrobić partycję i dopiero wtedy ponownie podpiąć dysk do X'sa? Skoro w systemie Ci go widzi a na konsoli nie to spróbuj tak zrobić, potem tylko sformatujesz go pod konsolą i powinno grać
     
  5. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie, nie formatowałem go w żaden sposób. Czy wystarczy go sformatowac pod windowsem np z plyty instalacyjnej systemu, czy tak jak mówi @krzys1190@krzys1190 trzeba jakimś specjalnym programem?
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1242
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ja tam mogę się nie znać, od czasu gdy się w takie rzeczy bawiłem minęło sporo czasu.


    Ale z tego co mi wiadomo by taki dysk został zobaczony przez Xboxa 360 muszą być spełnione dwa warunki FATX oraz Sektor rozruchowy, pomijam kwestię trzech partycji.

    [​IMG]
    http://www.homebrew-connection.org/hddhackr-v1-40-build-20130303-format-your-wd-drive-into-fatx/

    Tu jest taki program ale twojego dysku na liście nie ma więc nie wiem czy będzie działał, sam go tez nie mogę przetestować bawisz się tym na własną odpowiedzialność.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oryginalny dysk aby przywrócić do działania, potrzebujesz bin z takiego samego dysku jak twój. trochę zabawy hexem i jest szansa ze ruszy.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  8. afc97

    afc97 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2014
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdzie moge taki bin znalezc i skad mam wiedziec jaki mialem wczesniej?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na forum nie znajdziesz tego. Napisz na forum kompletne oznaczenie hdd, lecz nie raczej nikt nie wyśle.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum