1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie widzi kabla ethernet

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Szymon.k, Styczeń 21, 2014.

  1. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Tak jak w temacie.. Xbox nie widzi kabla Ethernet..
    Dzisiaj kupiłem ten kabel - tak jak wyście mi napisali że mam go kupić inaczej internet nie zadziała. Kupiłem podłączam od laptopa do xboxa i nic .. nie działa ;/ Klikam na połączenie przewodowe i piszę że mam podłączyć kabel i tak ciągle, resetowałem wszystko itp. W udostępnianie internetu kliknąłem udostępnij : Ethernet i nie działą ;/ Co mam robić?!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    A masz zainstalowane sterowniki w kompie do tego gniazda

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A kabel cross czy prosty? Bo żeby podłączyć konsole z laptopem to cross, jak konsole z routerem to prosty.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam jeden gruby i jeden cienki. Oby dwa nie działają, jakie sterowniki?

    No I sie podlaczylem ale ciagle jest blad nat , co robic ?!?!
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    kombinować :) w ustawieniach sieciowych systemu ... (mozliwe jest ze Twój usługodawca sieciowy ma zablokowane porty i NAT nigdy nie bedzie otwarty-tak w ogóle co to za internet 3g/wi-fi/hspda?! ... nie powinno to stwarzac wiekszych problemów przy grze online- jesli masz NAT przynajmniej moderate a taki zapewne masz)

    blad może i jest ale już Ci live/neta na konsoli nie rozlącza co?

    Zabuliłeś za ten kabel jak za zborze . 12zl z szybka przesylka-piorytet
    http://allegro.pl/sieciowy-kabel-utp-5e-rj-45-10m-ethernet-prosty-i3844313912.html


    najczęsciej dziala na obu ;)
    jak nie to zmiana wtyczki:
    http://www.gbwr.pl/images/Schemat_rj45a.jpg
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Żeby w ogóle zadziałało połączenie między Laptopem, a Konsola po 1-sze kabel Cross KONIECZNIE, chyba że przez switch lub router to może być prosty, 2ga sprawa ręczne IP na laptopie i na xboksie np w lapsie 192.168.1.1 , maska podscieci 255.255.255.0 zaś w konsoli IP 192.168.1.2, maska 255.255.255.0 brama domyślna 192.168.1.1 DNSY zależne od usługodawcy,, dodatkowo w laptopie musisz w połączeniu sieciowym zrobić udostepnianie internetu innym komputerom.
     
  8. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No ok ale internet normalnie w xboxie ale jest tak jak kiedyś czyli błąd nat i internet się rozłącza.. .
    Czyli mam to zrobić tak jak mówiłeś? A w co mam wejść, by to zrobić?
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Jakieś półtora miesiące temu miał podobny problem.
    Pomimo udostępnienia połączenia internetowego, xbox co chwile sypał błędami.

    Wtedy stwierdziłem, że spróbuje zmostkować oba połączenia.
    Pomogło.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Żebym ja wiedział jak to się robi .
     
  11. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  12. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie działa ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum