1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie widzi komputera....

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pieter029, Marzec 25, 2009.

  1. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Witam, mam problem. Chcę się połączyć z livem, ponieważ chcę pobrać kodeki. Zrobiłem sobie neta przez telefon(podłączony pod USB) i w połączeniach sieciowych mam go jako modem. Xbox-a z kompem mam połączony krosowanym kablem. Stosuję się według tego opisu. Ustawiłem wszystko tak jak trzeba, udostępniłem internet i wyłączyłem firewalla. I gdy biorę test w xbox to na teście sieci wyskakuje błąd. Nie wiem czy to ważne ale to stan błędu:

    W: 0000 - 000B
    X: 4000 - 1001
    Y: 0000 - 0000
    Z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF

    z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    podaj ustawienia karty sieciowej w xboksie i pececie
     
  4. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    w PC:

    IP: 192.168.0.1
    Maska Podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Preferowany serwer DNS: 212.2.96.53
    Alternatywny DNS: 212.2.96.54

    W Xbox 360:

    IP: 192.168.0.2
    Maska Podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    Podstawowy serwer DNS: 212.2.96.53
    Zapasowy serwer DNS: 212.2.96.54

    I jak wezmę udostępnij łącze w tym modemie to mi w PC usuwa bramę. Nie wiem dlaczego.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    usuwa bo powinno :) po co ci brama do tego samego inetrfejsu ???
    ustaw jeszcze raz to udostepnienie wylacz zapore
    sprubuj moze inne dnsy np tpsy.
    w sumie to nie wiem czy PLUS nie blokuje jakis uslug i czy ci sie to uda
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Ustawiłem wszystko jeszcze raz. Inne DNS wpisałem, udostępniłem połączenie i wyłączyłem firewalla. Tylko że w xbox muszę bramę wpisać, a w PC nie mam wpisanej bramy. I dalej zatrzymuje się na Sieci. Test w xbox nie dochodzi nawet do tego, żeby spróbować połączyć się z internetem. A w PC nie pokazuje mi nawet, żadnych przychodzących połączeń ze strony xbox-a. Już nie mam pomysłów :(
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze kabel masz zły??? scrosowany???
    w xboksie brama powinna byc taka jak adres karty sieciowej peceta
     
  8. Fede

    Fede Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mialem identyczny problem zmienilem IP na kompie na 192.168.0.100 a w konsoli 192.168.0.200 i u mnie ruszylo.Kabel nie musi byc scrossowany bo sam mam zwykly i wszystko dziala.
     
  9. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    ustawiłem tak :

    w PC:

    IP: 192.168.0.100
    Maska Podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.100

    W Xbox 360:

    IP: 192.168.0.200
    Maska Podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.100

    i dalej nie idzie :( może źle bramę ustawiłem
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no to jest szansa ze masz nakopane w systemie.
    sprobuj z innym komputerem
     
  11. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    być może... choć system stawiałem miesiąc temu... wydaje mi się, że to wina kabla. Jak załatwię kabel to spróbuje jeszcze raz i napisze, czy poszło.
     
  12. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Zmieniłem kabel i... POSZŁO :D:D:D kodeki się pobrały i wszystko pięknie śmiga :D Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam!
     
  13. Mar1

    Mar1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja ponawiam prośbę o rozwiązanie tego problemu.
    Wszystko u mnie dobrze działa np. World Cup 2010 South Africa, ale inne gry np GOW2 nie.
    Przy wykrywaniu PC nie widzi go...
    Przy łączeniu się z netem dochodzi do końca, lecz wyskakuje komunikat, że mam ograniczone możliwości. Myślę , że to właśnie dlatego w GOW2 nie widzi mi żadnych serwerów :(
    Proszę o pomoc...
    Mam neta z sieci TOYA (kablówka)
    Xbox jest podłączony do PC kablem crossowanym.
    Moje ustawienia PC:
    IP: 192.168.0.1
    Maska: 255.255.255.0
    brama: 192.168.0.1 (czasami wcale jej nie wyświetla)

    Ustawienia Xboxa:
    IP: 192.168.0.2
    Maska: 255.255.255.0
    brama: 192.168.0.1

    DNS Automatyczny
    192.168.0.1
    0.0.0.0

    Spotkał się ktoś z takim problemem ? Proszę o pomoc w jego rozwiązaniu, będę bardzo wdzięczny.
     
  14. Drajv

    Drajv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam U mnie jest taki sam problem z tym że zmiana kabla nie pomogła na PC mam windowsa 7 Ultimata x64. Widzę xboxa w sieci jak wchodzę w centrum sieci i udostępniania a następnie klikam zakładkę pokaż mapę. Mam router Sparklana model WRTR 141.
     
  15. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Witam. mam to samo (też TOYA dane te same). X podłaczony do routera WI-FI kablem normalnie korzysta z sieci i XBL śmiga bez problemów. Komp też podłaczony do neta tyle że przez WI-FI. komp widzi X-a w centrum sieci i udostępniania ale X nie łaczy się z kompem. mam takie błędy:
    W: 0000-000B
    X: 0000-F001
    Y: 0000-0000
    Z: 8000-4005
    ID: 0008-0000

    Ktoś pomoże mi to rozkminić?
     
Wczytywanie...

Poleć forum