1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie widzi laptopa?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pytka321, Lipiec 24, 2010.

  1. Pytka321

    Pytka321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tczew
    Hej jak w temacie nie wiem co robić jak to ustawić? mam zainstalowany WMC i w tym programie nie widzi urządzenia extender, ,mam router dlink dir-300 kombinuje już drugi dzien i nic na konsoli jak biore opcje testuj połączenie z pc to pokazuje brak pc. Co robić próbowałem już chyba wszystkiego mam wyłączone wszystkie zapory , wczoraj mogłem łączyć się z pc nie mogłem tylko przez WMC bo wyskakiwał taki błąd " When you use Online Media in the Windows Media Center Extender on an Xbox 360 Video game system, Media Center closes " robiłem wszystko zgodnie z instrukcją zawartą na tej stronie i nic dziś moja konsolka nie widzi wogóle pc.:mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pytka321

    Pytka321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tczew
    Odświeżam :) wytłumacze może jeszcze raz w lapku mam wszystko chyba dobrze bo jak wchodze w viscie w centrum sieci i udostepniania to pokazuje na mapce że xbox korzysta z sieci domowej mam włączone udostępnianie plików, mam wyłączona całkiem zaporę windowsa, i niby wszystko gra ale w menu xboxa jak wchodzę w opcję testuj połączenie z pc to wyskakuje brak urządzenia pc i nie ma żadnej opcji żeby dodać pc , po pierwszym podłączeniu konsoli sam wykrył pceta a teraz wogóle go nie widzi i nie wiem jak dodać? Dziwne:) Do xbox live też nie mogę się zarejestrowac test wypadł pozytywnie tylko cały czas wyskakuje komunikat ,że nie można się zalogować do usługi spróbuj później, mam już tak 2 dzień. pomocy help hehe
     
  4. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Live - Zmień region na wielką Brytanię i rejestruj się na nią.
    2. PC - Wejdź do Windows Media Center -> Dodaj Extender Włącz Xbox i Windows Media Center, Czekasz aż pojawi się okienko i wybierasz skonfiguruj nowe połączenie. Xbox zwraca Ci 8 cyfr wklepujesz je. Reszta leci automatem.
     
  5. Pytka321

    Pytka321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tczew
    tylko że WMC nie widzi urządzenia extender nie wiem czemu? i przy drugim okienku przerywa instalację
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Jak łączysz laptopa z routerem po wifi czy po kablu? też mam ten router i u mnie wszystko działa bez problemu :)
     
  7. Pytka321

    Pytka321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    tczew
    po wifi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum