1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX nie wykrywa dysku (RGH)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pol32, Grudzień 18, 2013.

  1. pol32

    pol32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    To mój pierwszy post, witam wszystkich. Od kilku dni jestem szczęśliwym właścicielem xbox 360 SLIM 4GB z RGH i mam problem z podłączeniem zewnętrznego dysku USB. Menedżer plików FSD nie widzi wogóle napędu natomiast oryginalny system widzi jako nieokreślone urzadzenie USB i chce formatować.
    Dysk to 1TB Hitachi z USB 3.0. Początkowo był to dysk NTFS ale wydzielilłem mu partycję 250 GB i sformatowałem pod fat32. Jaka może być przyczyna?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Spróbuj zrobić jedną partycję FAT32.
     
  4. pol32

    pol32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedź, też tak myslałem ale na dysku mam już ponad 200 giga danych na podstawowej partycji NTFS i szkoda mi ich kasować. Z tego co czytałem na forum xbox nie ma problemów z czytaniem kilku partycji.

    edit: Jeszcze pomyslałem o innym sposobie - przerzucę swoje dane na partycję FAT32, wtedy podstawową partycje sformatuję z ntfs na fat i przerzucę spowrotem wtedy będę miał dwie partycje FAT i xbox powinien chyba je zobaczyć. Z drugiej strony szkoda mi to robić mam niektóre pliki powyżej 4GB a zdaje się, że FAT32 większych nie obsługuje.
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Bo właśnie do X podstawowa partycja powinna być jako fat , drugą możesz sobie zrobić jako NTFS. No niestety , fat tylko do 4GB.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście, że mogą być dwie partycje: jedna w ntfs a druga w fat32 - warunek - partycja w fat32 - pod XBOX'a ma być jako primary. Format do fat32 polecam programem : FORMATGUI
     
    didi1 lubi to.
  7. pol32

    pol32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi, tak zrobię jeśli program pozwoli to zamienię primary i logiczną miejscami.

    edit: Partition Magic załatwił sprawę - partycja xboxowa FAT32 jest teraz primary i wszystko pięknie śmiga - jeszcze raz dzięki. Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum