1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie wykrywa podłączonego kabla sieciowego :/

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez haras, Czerwiec 28, 2009.

  1. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Witam, mój xbox pracował w aktualnej konfiguracji już ponad 5 miesięcy, wziołem go do kumpla, wróciłem wszystko podłączyłem i zdziwiłem się bo kabel sieciowy jest podłączony ale ani xbox ani switch tego nie wykrywaja tzn, nie świecą się kontrolki na switchu od portu do którego podłączony jest xbox, kable i sprzęt na 100% dobre, więc to wina xboxa. Miał ktoś już taki problem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    mam to samo po wczorajszej burzy .
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Obawiam sie ze sprzęt był dobry.
     
  5. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    Najdziwniejsze jest to ze nie powypinalem z listwy ani nie odlaczylem od pradu i kompa i xboxa , w kompie zwalila mi sie plyta glowna i chyba zasilacz , a odziwo xbox dziala i wszystko pracuje sprawnie . Tak wiem mam cholerne szczescie .
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Sieciówa w x przezyła?
     
  7. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    Nie byl podlaczony do neta , kabel mialem wpiety do drugiego komputera , ale raczej zyje chociaz nie mam jak sprawdzic .
     
  8. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mi X nie wykrywal podlaczonego kabla sieciowego , kiedy moja karta sieciowa miala adres MAC FF:FF:FF:FF:FF:FF...
     
  9. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    Próbowałeś resetować switcha ? Mam tak czasami przy routerze, reset/wyłączenie z prądu pomaga (choć nie zawsze, czasem muszę parę razy powtórzyć czynność)
     
  10. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Też właśnie jak przyjechałem z x'em do domu była burza, możliwe że spaliło sieciówkę, ale wszystko w nim działa oprócz niej, a jest tam dużo więcej delikatniejszych części od sieciówki, na gware nie oddam bo mam plomby zerwane, więc raczej pożegnam się z LIVE'em :(
     
  11. SebaXbox360

    SebaXbox360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    Też to miałem ale zdołałem naprawić tyle ze przyczyn może być wiele moją przyczynom były ustawienia-Konfiguracja sieci-USTAWIENIA IP miałem ustawione na ręcznie zmieniłem na automatyczne i działa :D Porada nic nie grzebać w tych ustawieniach tylko mieć wszystko na auto.....
    Pozdro jeśli pomogłem podziękuj ;p
     
  12. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    u mnie juz dziala oprocz jednego komputera poszla sieciowka w drugim , i po prostu musilaem kupic sieciowke .
     
  13. samposampo

    samposampo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I jak udało ci sie to naprawic bo mam ten sam problem po burzy przestał dzialac live (router nie wykrywa xboxa) o dziwo żaden bląd z seri E nie wyskakuje po prostu tak jak gdybym nie podłączył kabla....

    odłączyłem wszystko od pradu ale zostawiłem kabel tel. w routerze i kabel lan xbox-router, router sie nie spalił ani karta sieciowa w komp....


    mam do was takie pytanie czy jak kupie adapter wifi to bedzie on działąć ?
    Moze da sie jakos uratowac karte w x ?
     
  14. andrzej123456

    andrzej123456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem kod błedu :
    W:0000-0000
    X:8000-0011
    Y:0000-0000
    Z:0000-0000
    ID:0000-0008
     
  15. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wina zasilacza "No-Name".

    Zresetuj wszystkie ustawienia sieciowe i podlacz do sieci i zobacz czy dziala.
     
  16. andrzej123456

    andrzej123456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze jedno pytanie
    Czy jak kupie sobie wireless network adapter
    przy spalonej karcie sieciowej to bedzie on działąć ???

    Ten wireless network adapter jest pełnowartosciową kartą czy tylko komponetem dodającym WiFi....
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tylko komponentem dodającym WiFi
     
  18. andrzej123456

    andrzej123456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiec jezeli mam sploną karte w xboksie to jak dokupie sobie wifi to nie bedzie ona działac
     
  19. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jezeli konsole podlanczasz do komputera w ustawieniach sieciowych jest takie cos jak udostepnij dla wszystkich moze zmienilo ci sie mi sie raz tak zdazylo
     
  20. andrzej123456

    andrzej123456 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bezposrednio do routera
    Interesuje mnie własnie czy jak mam spaloną karte na płycie w X0 to czy jak kupie wifi to bedzie działać ,wiadomo mniejszy koszt kupna wifi niz całej nowej konsoli a na live mi zalezy bez live niema zabawy.....
     
  21. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sa dwie mozliwosci ze wifi dziala bez karty bo sama jest karta z wbudowanym wifi tak jak w pszypatku wifi na pcty ale nie wiem jak jest na xboxsie zadzwon do konsultantuw z majkrosoftu lub popytaj sie w sklepie np media mark media expert lub poczytaj na forach tego kupe jest w sieci
     
Wczytywanie...

Poleć forum