1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox nie wyswietla obrazu na kablu hdmi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartycho2038, Listopad 28, 2010.

  1. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czesc mam problem... Bo mam jeden kabel i jak gram to mam podpięity pod xbox a jak skończe to podpinam pod dekoder... No i dzisiaj na moim elite skonczylem grac w mafie II przelozylem na dekoder i wszystko ok... Ja teraz chce sobie zagrać a tu wgl obrazu nie ma normalnie xbox sie wlacza te 4 diody na poczatku swieca potem znajduje joya... Próbowałem przez kabel conponent czy jakos tak i normalnie sie obraz wyswietlił... dodam jeszcze ze kabel jest ok bo mam oprucz tego elite jeszcze slima 250 gb i normalnie wszystko sie wlacza... Prosze o pomoc


    Z góry Thx i rzecz jasna daje pomógł a i sory za ortografy ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    według mnie kabel felerny
     
  5. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Przez wieczne wyciąganie kabla mogłeś uszkodzić gniazdo HDMi w x
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    albo gniazdo albo gpu. serwis welcome you.
     
  7. nes1212

    nes1212 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lepiej zgłoś się do serwisu, bo nie wiadomo czy to nie coś się popsuło z wejściem HDMI w xbox'ie ;/
     
  8. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kurde xbox jest moze 2 tyg po serwisie .... Były wymieniane chyba kulki pod gpu... i dał mi 3 miechy gwarancji... napisze do niego i sie zapytam czy przyjmie jak by co
     
  9. rubensk

    rubensk Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    tak sie nie robo ziom to made in China:) nie lepiej wydac 20 zl na kabel-chyba ze chcesz z wyzszej polki i sie nie meczyc ja mam dvd cyfre+ ps 3 i xboxa360 odzielnie pod hdmi wkladajac ciagle w gniazdo zniszczy sie wiem bo sam to przerabialem w tanim dvd po 15 razach zwalil sie hdmi
     
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Witam.
    Miałem podobny problem tylko,że kabel był podłączony pod laptopa.Później podłączyłem go do Xboxa i też nie było obrazu.Walczyłem z tym z pół godziny aż w końcu postanowiłem podłączyć kabel odwrotnie-zamieniłem końcówki i o dziwo podziałało.Spróbuj może zadziała i u Ciebie.
    Pozdrawiam.
     
  11. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kurde próbowałem i nic... No trudno pisałem do serwisu i TEn pan mówił że jak robił Rebaling to juz bylo skrzywione to hdmi :// no trudno... a mam jeszcze jedno pytańko... Czy jak bym podłączył kablem composite czy obraz był by porównywalny do HDMI?? bo wiadomo że na kablu AV Jest grafika jak na pegazusie...
     
  12. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Composite to również strata jakości. Jeśli chcesz unikać HDMI, to sprawdź kabel Component, taki co ma bodajże 5 kabelków.
     
  13. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Na 80% rozwalony wtyk HDMI. Miałem podobny problem wymiana gniazda na gwarancji pomogło.
     
  14. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przepraszam bardzo pomylilo mi sie chodzi mi o kabel componet ... ten na 6 chinch... jaka jest na nim grafika ok?? bo na tym na 3 chinch to chyba kazdy wie jaka jest :/
     
  15. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Tak nadal sądzę że wymiana gniazda by poskutkowała.
     
  16. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale wymiana kto mi wymieni ten pan powiedzal ze on tylko uwzglednai na to co robil czyli gpu e74 3rrod itd a to juz bylo skrzywione a jak sie pytalem czy by nie zrobil tego za gotowke to powiedzal ze to jest przesrane i on sie tego nie podejmie
     
  17. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel VGA daje porównywałnom jakość do kabla HDMI ma też możliwość wyświetlania obrazu w full hd sam takiego używam ( musisz mieć komputerowe wejście w tv tzw. D-SUN 15 pinowy + 2 kable czincz do dźwięku )
     
  18. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem wiem mam takie wejscie bo laptopa pod pinam czasami jak jakis film chce ogladnac... czyli ogolem mowiac poza hdmi najlepsza rozwiazanie to vga?
     
  19. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    HDMI Najlepsza jakość jak na razie ale trzeba pamiętać że nie wolno oszczędzać na okablowaniu.
     
  20. bartycho2038

    bartycho2038 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    KuR#a ludzie..! ja sie pytam co jest po hdmi lepsze czy ten na 5 chinch czy VGA a wy piszecie Hdmi .... Tak wiem ze hdmi jest najlepsze wiem bo gralem dopuki sie nie zwalilo i na slimie tez gram na hdmi i jest zawalista grafa ... ale gdzie to hdmi podlacze ?? jak zwalony jest port raczej hdmi ................ Prosze o odp ktory kabel bedzie lepszy?
     
  21. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    VGA masz możliwość rozdzielki full hd czyli 1920X1080 obraz jest dobry pod warunkiem że kupisz kabel z BigBena lub M$ bo nie wiem czy uzyskasz taki obraz na kablach z allegro za 20 zł używam VGA już 8 miesięcy z BigBena i rewelka lepszego kabla na oczy nie widziałem pozłacane końcówki kabel elastyczny w zestawie dostajesz wszystkie przejściówki z wejścia męskiego na żeńskie z czincze na jack tylko cena ok. 100zł za nową sztukę. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum