1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox nie wyswietla w 1080p.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Sauron24, Luty 3, 2010.

  1. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Otoz mam taki problem otoz telewizor nie chce mi wyswietlac w 1080p. Jak ustawiam to cos miga przez chwile a potem czarny ekran. Czytalem gdzies ze trzeba miec kabel hdmi ale kolega na tym normalnym mial 1080p.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Bardzo mało prawdopodobne ze miał po componencie 1080p.Ale tak w sumie po co Ci 1080p.
     
  4. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz TV FullHD i podłączasz go przez component??!! Ehh... idz do sklepu kup kabel HDMI za 20 zl podlacz na 1080 to padniesz z wrazenia bo roznica w obrazie miedzy component a HDMI jest ogromna
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Czemu kazesz mu popsuc se obraz 1080 i 720p niech da jak ma byc.A co do róznucy to moze na 50 calówce na mniejszym bym tak sie taroznica niepodniecał obraz i tak jest sztucznie podbijany do 1080p wiec moze to mu wyjsc jeszcze na gorsze.Chyba ze mylisz component z compositem.
     
  7. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Bardzo ci potrzebne to full hd ? Dostępne jest tylko w kilku grach a w innych masakryczna pikseloza itak będzie ;]
     
  8. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jakos lepiej sie poczuje jak bede mial full hd. Problem jest ten ze moj xbox nie ma wejscia hdmi.
     
  9. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Do grania w gry wystarczy 720p lub 1080i nie przejmuj się ze nie masz 1080p bo i tak w grach przeważnie jest 720p.
    A po drugie w componecie nie zawsze ustawisz 1080p nawet jak masz TV FullHD u mnie jest to samo co u ciebie na componecie nie mogę ustawić 1080p a mam TV FullHD, ale ja za to mam w klocku Hdmi i bez problemu mam 1080p.
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    No to zostaje ci 720p i po temacie :).
     
  11. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    albo kup nowego xboxa 360 najlepiej Jasper
     
  12. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Wież mi albo i nie ale nie jesteś wstanie ludzkim okiem zauważyć róznicy między komponentem a HDMI.


    Co do reszty, albo twój TV nie jest Full HD jak piszesz, albo nie obsługuje wyświetlania obrazu progresywnie...

    Nie masz się czym przejmować, ja mam to samo uczucie co Ty że jak mam to chce to wykorzystać, co do gier różnica między 720p a 108p nie ma, wręcz bym stawiał że przy 720p będzie lepszy obraz. Wszystko zależy od gier...


    A i co do zmiany formatu z 108p na 720p bo bedzię pikseloza, prosze o jakikolwiek przykład?!
     
  13. Sauron24

    Sauron24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    127
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  14. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Chyba dopiero jak sie ten "zepsuje".

    O jej ludzie...

    1. Gry sa maksymalnie robione w 1280x720, czyli 720p
    2. 1080i to skalowane 720p (na wikipedii wszystko jest)
    3. Na tym TV powinno normalnie dzialac na Componencie 1080p
    Zaktualizuj dashboard w konsoli.
    4. Kup sobie kabel VGA Microsoft'u, jakos jest lepsza niz na componencie, jesli nie masz HDMI w konsoli to najlepszy wybor.
     
  15. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chcesz się założyć? Mam kable VGA, component i HDMI - widzę różnice.
    Lepiej resize'ować przez konsolę niż przez telewizor. Krótko mówiąc - lepiej ustawić 1080i/p niż 720p.
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    W zyciu nie" i "bo bedzie gorzej niz na 720p.Ten co pisał ten opis w linku tivika to juz wogule nie miał pojecia co opisuje bo w opisie sam sobie zaprzecza :).A co do full hd przez component to po analogu potrafi to bardzo mala ilość telewizorków i pewnie ten sharp tez nie.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    i tyle w temacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum