1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox od dziś brak obrazu po HDMI

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kowal131, Luty 2, 2009.

  1. kowal131

    kowal131 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, od jakiegoś miesiąca posiadam xbox'a. Dziś wieczorem podczas gry zaczeły pojawiać się poziome czerwone paski, potem obraz całkiem zaniknął,
    pojawiają się tylko dwie czarne poziome linie u dołu ekranu.
    Jak podgłaszam TV to skala głośności jest jakby podwójna (objawy z tego zdania nie są cały czas).
    Wyłączyłem i włączyłem konsole bez zmian - brak obrazu.
    Gdzieś wyczytałem aby właczyć z przytrzymanym białym przyciskiem na przodzie konsoli, niestety nic to nie dało.
    Konsola jest podłączona do TV LCD PANASONIC kablem HDMI.
    Kabel i TV są ok, mam dekoder HD i obraz po HDMI jest ok.

    Xbox jest przerobiony, brak gwarancji.
    Kablem który był w zestawie z konsolą spróbuje podłączyć jak wrócę z pracy około 19.

    Słyszał ktoś o podobnych objawach, ile może kosztować naprawa?
    Proszę osoby obeznane o pomoc.

    Żadne czerwone diody na konsoli się nie świecą.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To co ci szwankuje? xbox360 czy TV?...
     
  4. kowal131

    kowal131 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przecież napisałem, że TV i kable są ok.
    Rano sprawdziłem zwykłym kablem RGB był obraz i dżwięk.
    Możliwe, że uszkodziło się gniazdo hdmi w konsoli?
     
  5. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    miałem podobny problem, pojawiały się czerwone paski, aż całkowicie obraz siadł. W moim przypadku to było uszkodzenie płyty głównej, okolice GPU a naprawa tego była bardzo ryzykowna więc oddałem konsole w rozliczenie i wziąłem nówkę sztukę :)
     
  6. kowal131

    kowal131 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie pocieszyłeś mnie, dopiero co wydałem kasę na jedną konsolę, jak już pisałem mam ją dopiero od miesiąca.
    Kupię kapel komponent skoro działa RGB to może po komponencie też będzie ok.
     
  7. SimonBanks

    SimonBanks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam mam podobny kłopot z hdmi z tym, że któregoś razu bawiłem się ustawieniami hdtv i zrestartowała mi się konsola, po czym obraz wydaje mi się bardziej nasycony, kolory, ostrzejsze - nie wiem jak to opisać ale bynajmniej inny niż przedtem...Po czym podłączyłem pod monitor 22" przez hdmi>dvi za pomocą przejściówki i działało kilka razy, po czym uruchomiłem kolejny raz na monitorze i nic brak sygnału na telewizorze lcd to samo za pomocą composite działa idealnie ale nie mam dostępu do ustawień hdtv bo w tym chyba tkwi problem... :confused:Jeśli chodzi o uszkodzenie konsoli to nie wiem może chipset grafiki ale composite działa, a może wejście hdmi... oby nie bo nie chce wysyłać konsole na gwarancje, nie mam kompletu kabli, karty nie chce oddawać bo drogocenne savy no i iXtreme...co robić??:(:(

    Aha...jutro kupię kabel component i sprawdzę czy coś pomoże....;)
     
  8. sebool12

    sebool12 Guest

    Konsole masz od miesiąca i nie masz już gwary?
     
  9. Jasiiu18

    Jasiiu18 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no wlasnie zgadzam sie z seboolem
     
  10. QuickShare

    QuickShare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Torun
    Ludzie proszę czytajcie do końca , albo ze zrozumieniem ...
    Przecież piszę "Xbox jest przerobiony, brak gwarancji."
     
  11. SimonBanks

    SimonBanks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Mam gwarancje konsole zakupiłem w grudniu, ale nie mam kompletu kabli, karty nie chce oddawać bo drogocenne savy no i iXtreme...dziś zobacze na component, jak nic nie będzie działać to będę musiał dokupić kabel i wysłać konsole...:( Pozytyw że zakupiłem w saturnie może na miejscu mi wymienią jak koledze i nie dopatrzą się braku karty pamięci tak jak kolega wymieniał i dostał drugą, ale wtedy Pani w serwisie na jakąś skacowana wyglądałą :D:p
     
Wczytywanie...

Poleć forum