1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox on board sata -> pc on board sata

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez poli1986, Luty 11, 2010.

  1. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Moją przygodę z flashowaniem xboxa 360 rozpocząłem od błędnego zdiagnozowania napędu w nim zamieszczonego, no i pośpiesznie dokonując podmiany pliczków coś, jak za pewne podejżewacie, nie poszło po mojej myśli.. Nie wiem po jaką cholere, ale podkusiło mnie do użycia funkcji "liteon e" w dosflash 1.8 (spod dosu). No i niestety.. Ekranowy błąd E64 i prawa dolna migająca czerwona dioda na panelu głównym. Bios już więcej nie zobaczył mojego napędu, a o wykryciu go w windowsie nie wspominając.

    Studiowanie google.pl do 3 nad ranem pozwoliło mi odzyskać i postawić na nogi mój napęd. Wykrywany jest przez moje x'a i komputer - uruchomił się, brak błędu, znaczy: mogę iść spać i dokończyć rano.


    I tutaj niestety bajka się kończy..
    Okazuje się że potrzebny mi DVDkey, a takowego nie zapisałem sobie wcześniej i niestety go nie posiadam. Po całym dniu grzebania i kombinowania wpadłem na wyśmienity pomysł:
    - Skoro napęd mojego xboxa ma zapisany w sobie jakiś 'klucz aktywacyjny' pozwalający na otwarcie magicznej microsoftowej bramy filtrującej i rozpoznającej dane, to taki sam identyczny klucz musi być gdzieś zapisany na tym że x'ie też!
    I tu znów pod osłoną nocy, przy pomocy wujka google napotkałem nastęujący link:

    Info: Jak można odzyskać utracony klucz DVD (DVD Key) | czatPOL

    Cytując fragment na samym początku tutoriala:
    Od razu sprawdziłem informacje:
    1. Lipiec 2009
    2. 8955
    Ponadto zamieszczone zjęcia ujawniają różnice płyty głównej użytej w moim x'ie.

    To jednak nie zniechęciło mojej ambicji dotyczącej zregenerowania mojej konsoli.


    I teraz drodzy wyjadacze potrzebuję waszej pomocy, a moje pytanie brzmi:
    - czy można połączyć xbox'a z komputerem za pomocą kabla sata dając napięcie na płyte i czy to nie spowoduje spalenia któregoś z urządzeń oraz jakie napięcie podać?
    - z orginalnego kabla na płyte
    . a) bez włączania konsoli
    . b) włączając konsole
    - czy szukać rozwiązania na podanie zasilania układem przedstawionym w tutorialu
    - a może ktoś z was już kombinował w ten sposób i mógłby się podzielić nabytą wiedzą

    Czekam na burzę muzgów ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Niestety z tego co mi wiadomo przy dashu 8955 masz zamiast konsoli do gier, drogi odtwarzacz dvd :). Nie da się na dzień dzisiejszy wyciągnąć klucza z płyty głównej. Dasha na niższy (downgrade) też nie zmienisz. :(
    Po co chcesz łączyć kablem sata kompa z konsolą ? Bo nie bardzo rozumiem.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nic juz nie zrobisz. Dash nie zlamany i do tego konsola ze zla wersja plyty glownej.

    Co Cie podkusilo flashowac bez dvdkeya? i lepiej juz nic nie rob bo napewno sie to jeszcze gorzej skonczy... Wybuchem albo czyms...
     
  6. poli1986

    poli1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    muszę jakoś przeprowadzić w tym momencie downgrade dash'u. konsola ma datę produkcji cytuję: "2009-07-05"
    czyli nie mogli wgrać chyba dash'u opublikowanego 25 dni później? mowa tu o numerze 8495. między innymi z tąd posiadam te informacje :LINK:
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie, nie zmienisz dasha na starszy. nie ma takiej mozliwosci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum