1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX ONE _ Jakie głośniki?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez patryn3k, Listopad 2, 2015.

Kupić nowe głośniki czy kombinować ze starymi?

  1. Kup nowe

  2. Kombinuj

Wyniki ankiety widoczne po oddaniu głosu.
  1. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Mam problem z podłączeniem głośników do konsoli. Mój monitor to LG M2432, a głośniki to Tracer Hi-Cube 2.1.
    Jak to zrobić?
    Przez wyjście słuchawkowe ani chinch w tv nie działa.
    Myślałem też nad kupnem głośników 5.1 lub jakiś lepszych 2.1. Tylko jakich? Jestem kompletnie zielony. Do wydania mam ok 400 zł.
    Co zrobić według was?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak nie masz w monitorze wyjścia słuchawkowego czy cinch by podłączyć głośniki to potrzebujesz konwerter DAC ~50zł + kabelek światełko + kabelek cinch <> jack.

    ZA 400zł możesz kupić co najwyżej amplituner z wejściami cyfrowymi ale będziesz potrzebował do tego kolumny więc się nie zmieścisz.
     
  4. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Polecam poszukać używanych logitec z5500 i zadnych adapterow nie potrzebujesz.
    Miałem i polecam w 100 procentach

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podał kwotę 400zł a ty mu proponujesz zestaw za około 1000zł...
     
  6. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Sprawdziłem teraz portale i fakrycznie cena się trzyma...
    Ja sprzedałem w styczniu swoje za 600 zł i to z ciężkim bólem wiszenia przez 2 miesiące na olx i allegro więc myślałem że cena trochę spadła.

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  7. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam wejście zarówno na chinch i na słuchawki, ale ani tu ani tu dźwięk nie idzie. Może mnie ktoś poprowadzić jak to ustawić czy coś?
    Cały czas idzie z głośników monitora
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A masz w konsoli ustawione dźwięk na HDMI ?
     
  9. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    A gdzie znajdę te ustawienia?
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Będąc w dash naciskasz na padzie przycisk z trzema kreskami i wyskoczy menu a na liście pozycja ustawienia, dalej sobie poradzisz.
     
  11. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    W ustawieniach mam stereo bez kompresji. Czy to o to chodzi?
     
  12. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jesli masz jacka/wyjscie na sluchawki czy aux/chinche to dzwiek powinien bez problemu pójść. Sprawdzaleś na sluchawkach czy innych gosnikach czy czasem te Twoje walone nie są? ;)
     
  13. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdzałem na słuchawkach i głośnikach i nie idzie.
     
  14. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    731
    Polubienia:
    773
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    a masz w ustawieniach konsoli przestawione na HDMI ?? bo wcześniej cie chłopaki pytali oto ale nie odpowiedziałeś

    Rozumiem ze konsola podłączona do monitora przez HDMI ?
     
  15. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak, przez hdmi. Gdzie to się przestawia? Ja nic z tym nie robiłem. Mogę dokładny opis gdzie to znajdę w ustawieniach?
     
  16. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przedstawiłem na hdmi, co teraz?
     
  17. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    731
    Polubienia:
    773
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak przestawiłeś na hdmi to sprawdź teraz czy gra
     
  18. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak. Cały czas słychać z głośników monitora
     
  19. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    731
    Polubienia:
    773
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    aa czyli dźwięk idzie :)

    a pewnie chciał bys na głośnikach podłączonych do monitora
     
  20. patryn3k

    patryn3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2015
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    No tak bym chciał. Dźwięk z monitora idzie a ja chcę z tracerow moich :D
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To dobrze teraz podepnij te głośniki do wyjścia słuchawkowego monitora i dźwięk powinien zniknąć z monitora a pojawić się na głośnikach, jeżeli tak nie będzie to zerknij w ustawienia monitora.
     
Wczytywanie...

Poleć forum