1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One a dekoder HD3000 z Cyfrowego Polsatu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez simmi, Sierpień 16, 2014.

  1. simmi

    simmi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Oświęcim
    Witam,
    Próbuje już od jakiegoś czasu zmusić do współpracy z xboxem dekoder hd3000 produkcji polsatu.
    O ile obsługa działa( przyciszanie zmiana kanału) to jest problem zarówno z obrazem ( nieprawidłowe proporcje 4:3 zamiast 16:9 bez względu na wybrany kanał) i co najważniejsze brak dźwięku. Czy udało się komuś zmusić do współpracy ten dekoder czy trzeba czekać aż będzie on oficjalnie wspierany?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Myślę, że trzeba poczekać do oficjalnej premiery w PL wtedy prawdopodobnie powinno być lepiej. U mnie UPC nie współpracuje z Xboxem.
     
  4. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    a u mnie UPC dziala normalnie z Xboxem
     
  5. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    kanały zmieniasz a pomocą pada itd?
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Xo nie działa z dekoderami cyfrowego polsatu niżej daje listę dekoderów które sam podpinałem i które działają a które nie
    Nie działa:
    Mini HD2000 (cyfrowy polsat)
    HD3000 (cyfrowy Polsat)
    HD5000 (Cyfrowy Polsat)
    HD6000 ( Cyfrowy Polsat )

    Działają :
    PVR HD 7000 (cyfrowy Polsat)
    Dekoder Sagemc om HD 88 (Orange)
    Prawdopodobnie dekodery od UPC Vectry też działają jeżeli ktoś sprawdzał podłączał niech się wypowie
     
  7. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    tak kanały zmieniam padem, na zagranicznym regionie głosowa zmiana też działa tylko kanały sie nie zgrywają z tymi z polskiej kablówki

    mam dekoder UPC Mediabox HD
     
  8. czarekpl

    czarekpl Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ciechanów
    a jakieś info na temat nc+?
     
  9. TEDE85

    TEDE85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2014
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Mam nadzieje ze po aktualizacji październikowej hd 3000 Polsatu bedzie chodzić.
     
  10. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    Cześć,

    Podłączyłem do Xa dekoder z UPC i TV działa tylko gdy konsola jest włączona.
    Jak zrobić żeby TV działało nawet wtedy gdy konsola jest wyłączona ?

    Pzdr.
    k0zz
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  12. k0zik

    k0zik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pułtusk
    To w sumie lipa.
    Bez sensu odpalac konsole zeby TV poogladać.

    A nie wiecie czasem czy jak wylącze w tym trybie instant-on to gry z xbox store sie sciagaja ?
    Zasysam Forze i Fife które dostałem razem z konsola i nie wiem czy na noc zostawic uruchominą konsolę.
     
  13. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    Z tego co wiem na instant-on dociąga to co ma po czym się wyłącza ale mogę się mylić
     
  14. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Aby ogladac TV przy wylaczonej konsoli, a po jej wlaczeniu cieszyc sie z mozliwosci jakie daje bez recznego przepinania kabla musisz posiadac dodatkowe ustrojstwo o nazwie splitter. Wyglada to np tak:

    Splitter Rozdzielacz HDMI 1x2 3D FULL HD HDCP 24H (4581332125) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

    Chodza sluchy, ze ten akurat model splitta dziala jak wyzej opisalem, ale powoduje niewielki lag w obrazie TV, przy czym osoba ktora go kupila na innym forum nie odpowiedziala na pytanie czy przeprowadzila jakies testy i kombinacje, np zmiana rozdzielczosci z 60 na 50Hz lub odwrotnie co by sprobowac ten lag wyeliminowac.

    Co do trybu Instant On to dziala on caly czas. Nieprawda jest, ze po sciagnieciu gry lub patcha do niej konsola sie wylacza na amen. Nie wylacza sie, nadal czuwa o czym swiadczy biale swiatlo na zasilaczu.
     
  15. cinekxbox

    cinekxbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, chciałbym odświeżyć temat. Konsola po październikowym update ale nadal nie działa dźwięk w dekoderze HD 3000 Cyfrowego Polsatu.
    OneGuide działa, sterowanie dekoderem również, ale nadal brak dźwięku po podłączeniu dekodera do XO. Ma ktoś jakieś pomysły jak to ugryźć??
     
  16. andijaw

    andijaw Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    270
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Trójmiasto
    U mnie w ADB ITI-5800S od nc+ czasem jak włączam dźwięku nie ma, muszę wtedy wyłączyć tuner i włączyć jeszcze raz, dzieje się tak w około 1/4 przypadków uruchomień tunera SAT.
     
  17. TEDE85

    TEDE85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2014
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Mi tez dziwek nie działa. Ale i obraz jest nie w pełni hd, trochę rozmazany
     
  18. garf78

    garf78 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    175
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm, a możecie podpowiedzieć, jak ustawić OneGuide, gdy się ma kablówkę bo za każdym razem każe mi wpisywać nazwę dekodera, którego nie posiadam bo sygnał idzie po kablu bezpośrednio do dvb-t/c w TV :)
     
  19. cinekxbox

    cinekxbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz mieć dekoder cyfrowy od operatora kablowego.

    Po wielkich bojach z dekoderem HD3000 udało mi się go w końcu podłączyć do XONE.
    Działa wszystko oneguide, sterowanie z pada, działa dźwięk i obraz jest prawidłowo wyświetlany.
    Haczyk jest jeden, musiałem zastosować do podłączenia splliter HDMI.

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  20. TEDE85

    TEDE85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2014
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Pewnie będziecie sie śmiać, ale co to jest ten spliter? I ile to kosztuje?
     
  21. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To inaczej rozdzielacz sygnalu HDMI na kilka zrodel. Najprostszy z brzegu:

    Splitter Rozgałęźnik Rozdzielacz 1x2 HDMI 3DFULLHD (4691719121) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum