1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One a prędkość neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez psychol34, Wrzesień 10, 2015.

  1. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Witam. Mam problem odnośnie transferu w konsoli Xbox One. Chodzi mi o to że jest bardzo mały transfer ! Posiadam internet z upc 120mb/s i ogólnie to na kompie mam transfer 11-14mb/s, wszystko mi bardzo szybko pobiera. Za to na konsoli jak ściągam gry to idzie bardzo wolno. Aktualnie ok godziny 19.30 zacząłem ściągać Gears of War i do teraz (godz. 23.24) mam zaledwie 60%. Wie ktoś może czy da sie z tym coś zrobić ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1877
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mam to samo. Wystarczy podpiąć konsolę pod kabel internetowy i od razu masz pełną prędkość internetu. Działa, sprawdzałam.
     
  4. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po wifi są ograniczenia generalnie polecam sprawdzić wigi pk 5ghz jest lepiej i szybciej
    Wysłane z sześćset trzydziestki piątki za pomocą TapaTalk'a
     
  5. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    No właśnie ja cały czas mam podpiętego pod kabel...
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to masz cos nie tak zobac czy czasem na ruterze niw masz czegoś zaalokowanego. zobacz jaki masz status upnp
    Wysłane z sześćset trzydziestki piątki za pomocą TapaTalk'a
     
  7. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    zakładka sieć - szczegółowe statystyki sieci - podaj wynik
     
  8. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    mam router ubee evw3226 z upc jak to coś pomoże :) odblokowałem porty, a jedyne co znalazłem w ustawieniach z upnp to że jest włączone.
     
  9. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Bez tytułu.jpg
     
  10. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    wsio ok - masz neta 120mb a ciągnie 116mb, na ping nie patrz (u prawie każdego jest zawyżony)
    czasem problemem jest pobieranie w uśpieniu (instant on)
     
  11. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    no prędkość mi czyta dobrze. Tylko czemu transfery są takie wolne ? Przy moich transferach na kompie ściąga mi ok 40gb w max 1,5h... Na iksie prawie całą noc. I czy mam go włączonego czy w uśpieniu to i tak pobiera mniej więcej tak samo.
     
  12. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Może problem nie leży po twojej stronie a np u źródła pobierania . Czasem tak bywa ze jakaś gra ściąga sie wolniej a inna szybko .
     
  13. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    No też tak myślałem, ale u mnie każda gra się tak ściąga. Właściwie każdą mam w wersji cyfrowej i nigdy nie było tak żeby jakaś się szybko ściągnęła. Odblokowałem porty w routerze, oraz chciałem ustawić stałe ip, ale niestety na moim routerze raczej się nie da. Chociaż nie wiem czy by to coś pomogło, bo z tego co wiem to jest tylko jak jest problem z NAT.
     
  14. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokladnie, jesli Server jest wolny albo ludzi dużo pobiera to będzie problem ....
     
  15. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Porty i IP nie maja nic do tego mam sam zmienne IP . Stawiał bym na jakiś problem u źródła.
     
  16. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    Czyli co ? Oni mają za wolne serwery i dla tego tak wolno pobierają mi się gry ?
     
  17. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    przy następnym pobieraniu wejdź w sieci - zużycie przepustowości i tam masz na bieżąco podawaną prędkość. odpal jakieś demo ze sklepu i sprawdź ile ciągnie
     
  18. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Może dużo osób pobiera dana grę lub jest jakiś problem techniczny. Trudno nam tobie powiedziec bo nie pracujemy tam sa to jedynie możliwości twego problemu
     
  19. psychol34

    psychol34 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    no zacząłem pobierać i tam wyskoczyło ok 70mb/s. To źle czy dobrze ?
     
  20. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    70 to nie 120 - z drugiej strony gdyby u mnie pobierało z prędkością 70mb to bym wył ze szczęścia
     
    f1older i kuleczka91 lubią to.
  21. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Też bym chciał mieć taki internet :(
     
    kuleczka91 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum