1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox one a sony bravia brak polaczenia

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kiro91, Sierpień 23, 2016.

  1. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,mam problem, posiadam telewizor Sony Bravia i Xboxa One, z miesiac temu podlaczylem normalnie kablem hdmi ( są 4 wejscia hdmi w tv) i tylko pod jednym wejsciem dokładnie "HDMI4/ARC" laczylo mnie z xboxem , no i fajnie wszystko dzialalo jak trzeba az do dzis,gdy i te wejscie przestalo nagle dzialac. I teraz pod jakie hdmi nie podlacze to pisze to samo ze brak polaczenia i zeby wyprobowac inne wejscie. Dodam ze podpinalem przed chwila xboxa pod monitor i normalnie dziala.. Tv tez normalnie dziala..wiec wszystko jest w porządku.Co jest grane?ktoś wie? juz probowalem praktycznie wszystkiego,ustawienia tv itp nic nie pomaga.. kabel tez wymienialem na inny, jest OK.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamek9995

    adamek9995 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin
    Inne urządzenia np. dekoder telewizyjny działa pod HD czy nie ?
     
  4. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie mam dekoderu,mam jakas karte wlozona w tv ktora mi daje telewizje cyfrową,ale jej nie moge wylozyc bo rozkoduje kanały
     
  5. adamek9995

    adamek9995 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin
    A kino domowe jakieś ? Chodzi mi o to żebyś sprawdził czy 'gniazda' hdmi w twoim TV w ogóle są sprawne, i dobrze by było jakbyś podłączył jakieś inne urządzenie by to sprawdzić .
     
  6. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    rozumiem o co chodzi, kina niestety tez nie posiadam,nie mam pojecia co tam innego moge podlaczyc pod hdmi.. ale z drugiej strony to nowy telewizor,uzytkuje go od miesiaca jakos, dziwne by bylo gdyby tak nagle siadło..

    przed chwila na probe podpialem komorke przez usb to bez problemu polaczylo..pod hdmi nie wiem co moge podlaczyc
     
  7. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak nic nie wymysle to zostaje mi zakup eurozlacza?i polaczenie przez to? to duza gorsza jakosc z tego co wiem..
     
  8. adamek9995

    adamek9995 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin
    Nie, no skoro nowy TV to przecież gwarancja, spróbuj może jeszcze innym kablem HDMI podłączyć xboxa
     
  9. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    no jest gwarancja ale nie chce mi sie bawic w serwisy pakowania itp.. przeciez no niemozliwe az zeby 4hdmi nie dzialaly..moze sprobowac przywrocic telewizor do ustawien fabrycznych?moze z rozdzielczoscia jakis problem? probowalem innym kablem nic to nie daje
     
  10. adamek9995

    adamek9995 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Szczecin
    Spróbuj, nic cie to nie kosztuje a może pomóc. Ja raz kupiłem nowy tv w media, dojechałem na chate odpalilem okazało się ze matryca do wymiany bo plama była na obrazie więc wszystko możliwe, to tylko martwy sprzęt. Spróbuj tych ustawień fabrycznych.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Eurozlacza nie podlaczysz, wiec sprzedaj najwyżej konsolę

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  12. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dlaczego nie podlacze?jest wejscie na eurozlacze, jeszcze jakies component jest..ale nie wiem czy da rade na to
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Konsola nie ma :)

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  14. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłącz pod monitor i manualnie zjedź rozdzielczościa na np. 720p, podłącz pod TV i zobacz czy działa. Jak zadziała to kombinuj dalej z ustawieniami. Jak nie zadziała, to pod monitorem zjedź jeszcze niżej.
     
  15. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ale w xboxie ta rodzielczosc ma byc zmieniona czy w monitorze?bo patrze nawet w monitorze nie mam takiej funkcji
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W Konsoli..

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  17. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    W xboxie
     
  18. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    bylo 1048 bodajze zmienilem na 720 i nic..wiecej nie bylo do wyboru
     
  19. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeszcze laptopa potem sproboje podlaczyc do tv zobaczyc jak te hdmi reaguje , a jak to nie pomoze to od nowa bede konfigurowal tv, przy konfiguracji tv wiecie jaka rodzielczosc wybrac?bo tam dwie do wyboru byly pamietam.. i wybralem nie tą domyslna wlasnie
     
  20. kiro91

    kiro91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2016
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    wlasnie od nowa skonfigurowalem telewizor i działa! czy wiecie co to mogl byc za problem? bo to troche dziwne.. to co teraz tez za jakis miesiac moze mi nagle przestac dzialac i bede musial od nowa konfigurowac telewizor?troszke nonsens..
     
  21. rybak17

    rybak17 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2016
    Posty:
    23
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj zaktualizować TV, może ma jakieś błędy w FW.
     
Wczytywanie...

Poleć forum