1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza XBOX ONE - ALL in ONE - Pytania przed kupnem/problemy/tańsze granie/akcesoria/wersje kolorystyczne

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Sae, Wrzesień 14, 2015.

  1. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam po przerwie
    Też tak się przymierzam do zakupu Xboxa one S w tej wersji z Fifą i Horizontem i biorę go tak naprawdę tylko dla Fify bo na PC nie da się w to grać, Forze tez lubię ale to nie piorytet.
    Z tego co widzę to oferty raczej wszędzie takie same i taniej się go nie kupi, zastanawiam sie jeszcze tylko czy 500 czy 1T
    Ile ten xbox wyciąga po wi-fi daje radę czy trzeba kabelkiem mimo wszystko podpinać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4382
    Polubienia:
    2680
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Podpinaj konsole na kabel bez pytania sie. Po Wi-Fi dostaniesz połowe transferu jak nie mniej. Wszystko leci jak krew z nosa. Przy moim necie 120Mb/s na Wi-Fi miałam max 20Mb/s, a na kablu leci 60-80Mb/s więc różnica jest kolosalna ;)
     
  4. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1245
    Polubienia:
    358
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Po WiFi 50 po kablu 240. Net 250

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No własnie tez mam 250Mb/s i już myślałem że 2016 trochę lepsze to wi-fi w konsolach będzie a tak znowu z kablem trzeba się męczyć :p
     
  6. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1245
    Polubienia:
    358
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    U mnie porostu modemorouter od UPC nie wyrabia po WiFi. U ciebie pewnie podobnie :)

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Seavolv

    Seavolv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam Compala od UPC i działa na 2,4 i 5Ghz więc źle nie jest, nie mam na czym sprawdzićile da się na tym wycisnąc z wi-fi bo żaden mój sprzęt w domu nie pociągnie takiej prędkości po wi-fi ale mój stary telefon 120Mbs ciągnie na 5Ghz więc myślałem że konsola z 2016 będzie to robiła jeszcze lepiej. A mam zamiar ją przenosić między telewizorami i nie uśmiecha mi się ciągać za nią kabla :D

    Mam jeszcze pytanie o gwarancję, to jakiś standard że bez faktury 24 miesiące a z fakturą 12 miesięcy?
     
  8. kshychopata

    kshychopata Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja jeszcze raz w sprawie gier cyfrowych. Kupiłem FH3. Mam domową. Chcę udostępnić koledze. Więc on u siebie musimy mnie zalogować. Gdy robi dodaj jako gość to się klonuje jego konto. Gdy utworzy nowy na moje dane to mnie automatycznie wywala z mojej konsoli i to jest ok. I teraz w zakładce do pobrania ma FH3 i je pobiera. Usunął moje konto ze swojej konsoli i gra pobiera się nadal.
    Ktoś kiedyś pisał, że ja muszę być zalogowany w tle. I teraz moje pytanie: co to znaczy? Czy jak usunął całkowicie moje konto i gra się pobierze to już będzie mógł grać?
     
  9. marusiek91

    marusiek91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
  10. kkkamilll

    kkkamilll Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łdz
    Siemandero mam takie pytanko może trochę z innej beczki? czy na xbox one S da radę grać w COD modern warfare 3 z kimś kto ma x360 ?
    Jeśli da radę w ogóle zagrać na Xone

    Nabazgrane z miniacza G2 / TTalk 4.9.5^^
     
    Ostatnia edycja: Październik 9, 2016
  11. ryyyAv

    ryyyAv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    191
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    siemanko,
    powiedzcie mi czy zainstaluje gierkę na dysku zewnętrznym przy pomocy XOne, to czy odpalę ją na innej konsoli bez płyty?
    Pytam bo ostatnio miałem kontakt z konsolą X360 z RGH i teraz przymierzam się do kupna XOne 500GB
     
  13. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    233
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Tak ale w tle lub na głównym musi być odpalone konto z licencją na tę grę.
     
  14. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    191
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jak to jest po zainstalowaniu gierki na dysku z płyty? płyta cały czas potrzebna w tray'u do grania, tak jak to było na X360?
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4239
    Polubienia:
    2224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jest ok ale to na bank dysk serii green albo blue. Do konsoli może być.

    Tak płyta musi być w napędzie.

    Odpalisz ją z płytą w napędzie lub profilem.
     
  16. marusiek91

    marusiek91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    a co jeśli ten dysk jest z blue lub green serii?
     
  17. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    191
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupiłem używanego Xbox'a ONE z dyskiem 500. Na konsoli było dużo profili/kont użytkowników i 4 gry w tym jedna fifa która była już na dysku w momencie kupna. Chciałem sprawdzić czy działa jedna z pozostałych gier tj. CoD, BF4, lecz po włączeniu wyskoczył w jednej komunikat żeby sie połączyć z XBOX Live a w drugiej jakiś inny z numerem błędu. Konsola w trybie offline.
    Po jakimś czasie z racji że lubie porządek, wyrzuciłem wszystkie profile i utworzyłem swój profil z nowo utworzonym kontem MS.
    Czy jest to tak że gry pobrane z sieci (format cyfrowy), są przypisane do profili i po usunięciu już sobie człowiek nie pogra?
    Czy być może że gry pobrane z XboxLive są aktywne na konsoli tylko wtedy gdy konto LIVE jest opłacone?

    Trochę sie pogubiłem w tym XO, w porównaniu z X360 RGH jest trochę bardziej zagmatwany:/
     
  18. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    233
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Nie jest zagmatwany tylko właśnie bardziej przejrzysty. Gry w postaci cyfrowej są przypisane do konta. Jeśli je usuniesz a nie masz passów do konta to w nie nie pograsz. Jeśli chodzi o gry z Games with Gold to jest podobnie. Były one przypisane do konta i usuniecie jego spowoduje usunięcie dostępu do gier. Jeśli będziesz miał je na dysku a nie będą przypisane do Twojego nowego konta to i tak w nie nie zagrasz. Podobnie sytuacja ma się z abonamentem EA Access.
     
  19. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    191
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to poszły za burtę i z nurtem:D została mi FIFA :/ ale mam zdrapkę z EA Access, przedstawisz mi w skrócie co i jak, żeby mieć w co pograć:) Mam jedną gierkę pudełkową/zafoliowaną (Alien coś tam coś tam) i po gameplayach widzę że troszkę to jest lipa, więc chyba nie bede otwierał i postaram się wymienić na cos z jakaś dopłatą.
     
  20. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    233
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Na ile masz EA? Tam jest sporo ciekawych gier. Na początek przygody z XO starczy. Jeśli masz jakieś tytuły na płytach z X360 to sprawdź czy nie sa one we wstecznej kompatybilności dla XO. Oczywiście mówię o oryginalnych tytułach.
     
  21. nicponies

    nicponies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2010
    Posty:
    191
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    EA było w pudełku z konsolą:) i jak to bd, gierka będzie dostępna do grania przez okres ważności abonamentu EA?

    Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
     

Wczytywanie...

Poleć forum