1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One bez wsparcia dla dysków zewnętrznych! Przynajmniej na początku.

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Wrzesień 2, 2013.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28086
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Jeżeli dotychczas liczyliście na możliwość podpięcia do Xboksa One zewnętrznego dysku twardego, muszę Was zmartwić. Nowa konsola Microsoftu nie przewiduje takiej możliwości. Tę smutną informację potwierdził człowiek, na co dzień niosący nam radość i ukojenie - Major Nelson.

    Jak się okazuje, pomimo całej next-genowości, Xbox One nie pozwoli nam na podłączenie jakże popularnego w dzisiejszych zewnętrzengo dysku twardego, tudzież pendrive`a. Pozostaje nam więc cieszyć się z tego co otrzymamy, czyli wewnętrznego twardziela i pojemności wynoszącej 500GB.

    Sama informacja wypłynęła wraz z najnowszą odsłoną podcastu Larrego Hryba. Odpowiedział on w nim na pytanie jednego ze swych fanów, który z chęcią zwiększył by powierzchnię do zapisu danych. Otrzymał taką oto odpowiedź:


    Przeszkadza Wam brak tej funkcj, czy wręcz odwrotnie, 500GB wydaje się być wystarczającym miejscem do zapisu danych na początek? ​


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    500gb to powinni oficjalnie na x360 dać a do x0 raczej 1tb przy tej ich cenie - sony ich zje na śniadanie wsparciem dla dowolnego dysku zewnętrznego(to straszne że na forum xboxa trzeba chwalić konkurencyjną firmę :( )
     
    1 osoba to lubi.
  4. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Czyli muzykę i filmy tylko z płytek się odpali, krok wstecz względem x360.
    Z tego co czytałem to PS4 nie umożliwi instalacji gier na zewnętrznym dysku, ale pewnie z filmami czy muzyką nie będzie problemu.
     
  5. Punisher

    Punisher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2010
    Posty:
    428
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Chełm, Poland
    Wlasnie 360 nie miala dysku,musialem pendrajva dokupywac zeby sejvy pomiescic i instalacje gier zeby ciszej chodzily bo te 256 Mb to jakiś śmiech na sali. Ale te 500Gb powinno starczyc jesli gry nie beda wazyc po 25-40 Gb jak w PS3-ójce
     
  6. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Ważyły tyle, bo bluray na to pozwalał, więc na "jedyneczkę" nie spodziewałbym się gier mniejszych niż 30GB
     
  7. darudek_ek

    darudek_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    211
    Polubienia:
    155
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Xbox Zero żartobliwie zwany centrum multimedialnym. Pendrive niet, dysku też nie, FTP w ogóle nie wchodzi w grę. 20 GB film będzie trzeba pchać chyba siłą własnej woli, albo telepatią...
     
  8. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Zaraz, zaraz. Czy ja dobrze zrozumiałem, nie będę mógł podłączyć swojego tel. do Xbox One, bo go nie wykryje? Dobrze, że to na początku tylko (Miejmy nadzieję...).
     
  9. darudek_ek

    darudek_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    211
    Polubienia:
    155
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najśmieszniejsze jest to, że Microsoft na początku robił ogromne problemy o zewnętrzny dysk. Ludzie kilka lat płakali na forach, aby można było oficjalnie podłączyć pendrive. Zamiast dać funckję od początku, to oni chcą przechodzić przez to samo co z X360. Dysku w konsoli też bankowo nie wymienimy, więc jeśli skończy się 500 GB to pozostaje płakać...
     
  10. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Już widzę "news" za kilka miesięcy jak to "wspaniały" MS "daje" nam możliwość podłączenia zewnętrznych nośników danych. Oczywiście tylko oryginalnych firmy MS w cenie 5$ za GB.

    Potem będzie spam na forum jaki to MS jest fajny bo co chwile daje nowe funkcje w przystępnej cenie.
     
  11. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Teraz modne staje sie przechowywanie danych w chmurze. Nie zdiwilbym sie jakby dali taka mozliwosc w xbox one oczywiscie za odpowiednia oplate.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. darudek_ek

    darudek_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    211
    Polubienia:
    155
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przechowywać to możesz sobie save z gry w chmurze. Nośniki danych są potrzebne raczej do dużych plików, a takie w przypadku chmury nie wchodzę w grę przez np. prędkość uploadu :D
     
  13. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Za 2 lata to nie bedzie problem. Dzisiaj mam lacze 120 mega (download) i 40 upload.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. darudek_ek

    darudek_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    211
    Polubienia:
    155
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    To, że masz to nic nie znaczy. Taki upload nie będzie standardem ani za kilka lat, ani w dłużej perspektywie czasu. I nie mówię tutaj o warunkach polskich, ale generalnie na świecie. Dostawcą internetu nigdy nie będzie na rękę szybki upload, bo im więcej dają tym więcej za niego muszą płacić. Provider zarabia kasę kiedy ściągasz, kiedy wysyłasz wtedy kasę provider musi płacić drugiej stronie. Dlatego przeciętna oferta dla klienta w Polsce, UK czy USA wynosi 10 do 1, w stosunku download/upload. A nawet jeśli założymy hipotetycznie, że wszyscy mają łącza symetryczne i nagle pchają na chmurę terabajty danych to serwery po drugiej stronie padają jak muchy. Tak więc prędzej Microsoft da dostęp do dysku po usb niż ludzie będą przechowywać multimedia w chmurze.
     
  15. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Ja tylko gdubam bo to tylko mozemy;) ale moze byc tak samo jak z diablo 3 na pc ze czesc plikow bedzie przetrzymywana na serwerach przez co mniej oszczedzimy miejsce na dysku a i piratom utrudni zycie.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. peh

    peh Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    465
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mega czego ? bo chba nie megabajtów...
     
  17. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    O ile się nie mylę to najlepszą ofertę ma w tej chwili UPC - 250 Mb/s download przy 20Mb/s. Powiedz nam gdzie masz łącze w proporcji 120-40, albo zachowaj swoje fantazje dla siebie.

    Ps. Bajki o UK , czy innych cudach zachowaj od razu dla siebie.
     
  18. darudek_ek

    darudek_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2013
    Posty:
    211
    Polubienia:
    155
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Patrzysz na ogólne oferty dla przeciętnego klienta. W Polsce można mieć 100/100 megabitów. Może to być internet pociągnięty z firmy, może być internet w akademiku, może być bezpośrednie przyłączenie do sieci szkieletowej (ot po znajomości) a może być poprostu idywidualna oferta na zamówienie od małej firmy, która ma dojście do sieci szkieletowej. W Polsce naprawdę można mieć internet o prędkościach kosmicznych, niekoniecznie od czołowych operatorów na rynky typu Orange, UPC, Netia. Wszystko zależy od kasy i znajomości.
     
  19. peh

    peh Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    465
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No i od tego gdzie się mieszka. Na pipidówie ni w chooj nie będziesz miał takiego łącza. Ponadto jak to nazwałeś "czołowi operatorzy" udostępniają ci te 100 megabitów z tym, że im dalej od centrali tym gorzej dla ciebie. A uczelniane łacza to przeważnie światłowody, indywidualni odbiorcy mogą sobie tylko pomarzyć.
     
  20. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja wiem o tym wszystkim. Tylko że łącze 100/100Mb/s w akademiku to nadal nie jak to ujął "jego łącze". To samo tyczy się firmy i innych waszych fantazji. Przy TYLKO 10 osobach na torrentach już może je sobie wsadzić w .... i taka jest prawda.

    Koleś strzelał danymi z **** , pewnie nawet nie wiedząc o czym pisze. Takie coś tylko wprowadza ludzi w błąd ...

    Piszemy o normalnych Polakach, a nie 100 ludziach w PL których stać na 1Gb/s łącza symetrycznego.
     
  21. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W firmie M**** z Wrocławia (wygwiazdkowane, żeby nie robić reklamy) można zakupić symetryczne łącze 1gbps za 155zł/mc, także nie jest to aż tak duża cena, żeby stać było tylko 100 osób. :D

    Odnośnie tematu, ciekawe w czym stoi przeszkoda, że ograniczenie zniosą dopiero później.
     
Wczytywanie...

Poleć forum