1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox one internet mobilny

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez vader185, Kwiecień 11, 2015.

  1. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Zamierzam kupić xbox-a one ale mam tylko internet mobilny play LTE. I moje pytanie czy się da połączyć xone przez taki internet. Pytałem sprzedawcy w markecie (nie będę pisał w jakim i gdzie), który powiedział że nie da rady ponieważ sterowników nie da się wrzucić. Może macie inne zdanie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Tylko licz się z tym ze pobierzesz takiego coda (50GB) i CI lejek założą, wczoraj gadałem z takim jednym co teraz płacze że nie może wejść do grupy taki ma słaby transfer, założyli mu lejek na pysk i nara :D
     
  5. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam drugie pytanie czy podłącze xbox one przez zrobienie w tel. HOTSPOT
     
  7. malinuki

    malinuki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to zależy jaki ma internet. W Play jest opcja bez limitu, więc...
     
  8. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    połączę się z xone przez telefon jak zrobię HOTSPOTA??? a w PLAY mam bez limitu wiec ok.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma czegoś takiego bez limitu. Jesli chcesz odpisać ze jest radzę czytać umowy. ..
     
  10. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jednak jest. płace 29zł za neta przez pół roku bez limitu, po tym okresie 25GB limit i noce (od 00:00 do 9:00) bez limitu lub dopłacam 20 zł i bez limitu cały czas wiej jest.
    ale nie pytałem o limity czy inne rzeczy. pytałem czy połączę się z xone przez telefon jak zrobię HOTSPOTA???
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Teraz po przekroczeniu 100gb łącze jest zwalniane do 34-52 kilo. W nocy po przekroczeniu 50gb również zwalniane. Usluga nazywa się tylko bez limitu
     
    agn3shka lubi to.
  12. malinuki

    malinuki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz rację, ale też nie do końca ;) Jest zapis w warunkach, że po przekroczeniu 100GB miesięcznie operator może spowolnić łącze do 2Mb/sek. Może ale nie musi. Można znaleźć info w internecie gdzie ludzie sciągają i 200gb i im nie włącza także może nie działa to z defaulta po 100GB, a faktycznie jest rozpatrywane względem obciążenia sieci w okolicy i tego jak dużo ktoś korzysta (tak jak zapisane jest w warunkach). Pomijając to - masz nadal 2Mb nieograniczonego internetu, a przy 2Mb strony jeszcze idzie przeglądać i te pare gigsów dociągnąć w razie potrzeby. Także internet masz nieograniczony jednak. Ciężko byłoby się z nimi kłócić o nazwę.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ograniczą jeszcze bardziej dzwoniąc do nich usłyszysz ze w tym momencie nadajnik jest zapchany i ograniczenie prędkości będzie. Dodatkowo problem z portami na Orange nie idzie rozmawiać w grupie więcej niż z 1 osobą. Lte plus działa lecz zdarzają się rozlaczenia. W play zaś mam najgorsze doświadczenia z używaniem łączą mobilnego. Był problem i który jest też w Orange jednorazowo nie pobierze pliku większego od 100mb
     
  14. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem xone więc mogę odpowiedzieć na swoje pytanie. Przez połączenie internetu mobilnego nie łączy się z netem, przez zrobienie hotspota w komórce łączy. Temat do zamknięcia.
     
  15. kadaj2

    kadaj2 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Parczew
    hey, mam net mobilny w play, płace 35zł, (to jest przedłuzenie umowy za 55gb , noce darmowe, i tez lte przez 6 miesiecy, tylko ja mam co najwzyej hspa, i tak 4mb do 8 w porywach i gram sobie normalnie wczoraj w dying light na 4, graczy ale jak sie kombinuje tzn masz mikro w grze a kolega jeszcze załozył grupe by pogadac i wyłączyło mi dziwiek jak wyszedłej z tej grupy (inaczej pokój do gadki) to w grze znów wszystkich słyszałem, chyba jak spada net to xbox wyłącza w pierwszej kolejnosci dzwiek w mikrofonie
     
  16. vader185

    vader185 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok ale w temacie pisałem czy da się podłączyć modem mobilny. po kupieniu xone wiem że nie mogę podłączyć, wiec kupiłem router wifi i wszystko hula. ale dzięki za odpowiedź. temat do zamknięcia.
     
  17. Korcz

    Korcz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tylko licz się z tym ze pobierzesz takiego coda (50GB) i CI lejek założą, wczoraj gadałem z takim jednym co teraz płacze że nie może wejść do grupy taki ma słaby transfer, założyli mu lejek na pysk i nara :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum