1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBox one konsola łapie zawieszenia

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ostrovia1909, Styczeń 11, 2016.

  1. Ostrovia1909

    Ostrovia1909 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, mam xboxa One od listopada ale zauważyłem, że od miesiąca lubi się Ona przycinać, zawieszać gdy przeskakuje między ekranem głównym i wybieram sobie gry, aplikacje, ustawienia itp... ogólnie gdy szybko to robię to nie nadąża, czy to normalne ? No i cały czas słyszę, jak dysk "skrobie". Druga sprawa gra fifa 16 również się przycina, gdy jestem w menu i przełączam opcje to jest to opóźnione, gdy gram na arenie również są zawiechy no i rozgrywka online również jest ścinana... internet 60mb


    Nie wiem co robić, głównie mi chodzi o fife że tak się dzieje ponieważ dzwoniłem do EA i zrobiłem wszystko co mogłem zrobić, nasuwają ze problem może być w konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mat3j86

    Mat3j86 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2015
    Posty:
    32
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak dydk skrobie to tu moze być problem. Ja bym oddal na gwarancję a jeszcze lepiej to do sklepu na niezgodność towaru z usługą. Jedyne co słychać z mojej konsoli to szum wentylatora...
     
  4. Ostrovia1909

    Ostrovia1909 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    a gdy instalujesz grę na dysk to w ogóle nic dysku nie słychać ? sam wentylator ?

    a inna możliwa z przyczyn ? na gwarancje wolałbym w ostateczności, więc każdy pomysł będzie dobry. Ja nie mam bo nie siedzę w tym :/
     
  5. Mat3j86

    Mat3j86 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2015
    Posty:
    32
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To może powiem tak. Jak podlacze zwykły dysk pod USB do laptopa to słyszę jak on pracuje. W przypadku xboxa to słyszę sam wentylator - chyba że juz słuch mi siada. A co na to inni użytkownicy? Czy wy słyszycię jak pracują wasze dyski w xboxach?
     
  6. sephitorh

    sephitorh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja zauważyłem u siebie to samo. Tez menu się przycina jak szybko przeskakuje pomiędzy oknami i słychać jak dysk pracuje.
     
  7. Ostrovia1909

    Ostrovia1909 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    No właśnie, widzę nie tylko ja tak mam najgorsze, że te szybkie przeskakiwanie między oknami przenosi się w gry (wyżej wymieniona fifa 16) i cholera nie wiem dlaczego.


    chcialem jeszcze zapytać, jakie macie ping sprawdzając z pozycji konsoli w menu sieci ? ja mam 60 mb pobieranie/3 wysyłanie (czyli zgadza się z tym co mam) ale ping 190... dlaczego ? Jakie Wy macie ??
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 12, 2016
  8. Ostrovia1909

    Ostrovia1909 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odświeżam temat, do teraz nie mogę sobie z tym poradzić :(
     
  9. Piter_86

    Piter_86 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Miałem podobny problem w pierwszym tygodniu użytkowania XO. U mnie pomogło podłączenie neta "po kablu" do konsoli. Problemy same się skończyły.
     
  10. Ostrovia1909

    Ostrovia1909 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    robiłem kablem z modemu do konsoli (nie przez router i kablem do konsoli) i w sumie bez zmian... to jest dziwne
     
Wczytywanie...

Poleć forum