1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One: Masz telewizor SD? To nie pograsz

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Azur, Maj 24, 2013.

  1. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    [​IMG]

    Zła wiadomość dla osób nie posiadających telewizorów HD, a planujących kupno Xboksa One. Microsoft potwierdził, że konsola posiadać będzie tylko wejście HDMI. Platforma może mieć jednak jedną przewagę nad PS4 – możliwość uruchamiania gier w rozdzielczości 4K.

    W oficjalnej specyfikacji Xboksa One pojawiła się informacja, że konsola będzie posiadać tylko wejście HDMI. To oznacza, że nie będzie jej można podłączyć do telewizorów SD. Oczywiście w dzisiejszych czasach to coraz mniejszy problem, ale podejrzewam, że wciąż spora grupa osób korzysta ze „starych” odbiorników.

    Urządzenie będzie mogło natomiast – tak jak PS4 – uruchamiać filmy w rozdzielczości 4K. Co prawda, we wspomnianej specyfikacji podano, iż raczej nie będzie można grać w takim trybie, ale Yusuf Mehdi, wiceprezes ds. marketingu i strategii w Microsofcie, w rozmowie z Forbesem stwierdził, że „nie ma sprzętowych ograniczeń”, by uruchamiać gry w tak wysokiej rozdzielczości. Wszystko więc zależeć będzie najprawdopodobniej od developerów.

    Via: Cdaction.pl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Cóż takie czasy nastały, że to raczej nie jest duży problem.
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja osobiście nie wyobrażam sobie grania na TV SD na x360 :D
    ale pewnie są jeszcze ludzie grający na na kineskopowcach, ja sam gram na LCD już od 3 lat ,
    M$ po raz kolejny strzela sobie w stopę.
     
  5. bbkingt800

    bbkingt800 Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gry w 4K większej bzdury nie słyszałem Buhahaha na 5GBDDR3, najnowsza karta GeForce GTX Titan który ma na pokładzie 6GB GDDR5 i kosztuje 4200zł. wyciąga 15 klatek na sekundę np. w Crisis 3 w 4K !! Oby filmy im się nie cieły w tej rozdziałce bo gier to to nie uruchomi chyba że będą chodziły klatka po klatce, hehe
     
    1 osoba to lubi.
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nie no chyba każdy ma TV FullHD w tych czasach. Granie na x360 na zwykłym TV SD, to jak granie na pegazie...
     
  7. Emca

    Emca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mylisz się!
    Microsoft to najlepsza firma na świecie, jeśli potrafią zrobić z konsoli do gier, kablówkę która będzie działała tylko w stanach to oczywistym jest, że poradza sobie z grami w 4K

    A tak poważnie to także nie wyobrażam sobie x360 bez HD, więc dla mnie ta zmiana nic nie zmienia ale na pewno są gracze w których to uderzy
     
  8. Makavel

    Makavel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    443
    Polubienia:
    75
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Drawsko Pomorskie
    Dziwne, cały czas ktoś rozmawia o czymś z Microsoftem (cały czas są to złe wieści, a nie dobre), a nigdzie nie ma poparcia tych słów przez kogoś z Microsoftu.
     
  9. KejGi

    KejGi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    nie porownuj Pc do konsoli gdzie w piecu 3/4mocy idzie na dzwiganiu systemu gadzetow i innych smieci
     
  10. d0mel

    d0mel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to sie raczej zalicza do nie problemu gorzej z reszta :p
     
  11. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Dla mnie to akurat informacja, której wyczekiwałem od nowych konsol. Przecież X360 i PS3 koszmarnie wyglądają na CRT, ich zamysłem było odtwarzanie gier na LCD. Poza tym to mają być konsole, nie amplitunery. Jak dla mnie wystarczą dwa wyjścia: jeden na HDMI, jeden na prąd.
     
  12. kulkers

    kulkers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Już chyba nikt nie gra na kineskopach. Dla mnie to zrozumiałe i bardzo dobrze zrobili. niech konsola będzie mniejsza bez niepotrzebnych wejść.
     
  13. cptMichaaX

    cptMichaaX XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    1146
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Ropczyce
    Jak dla mnie dobrze, że idą do przodu no mimo iż są jeszcze ludzie grający na SD. Ale kto kupi konsolkę za 2000 zł z kinect nie wierzę w to bym miał tv bez FULL HD
     
  14. dziarkos14

    dziarkos14 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak na razie nie spotkałem się z komentarzem typu: "Nie no kur.. zaje...cie" A więc myślę, że jeżeli kogoś stać na nową generację konsoli to i będzie stać na telewizor, bo już chyba duża większość ma telewizory z wejściem HDMI. Koszt najzwyklejszego telewizora LCD "32 to coś ok. 1000zł. Ja już gram od ładnych paru lat na 42 i szczerze nie wyobrażam sobie grać na kineskopowym bo jak raz podłączyłem żeby sprawdzić to mało co oczopląsu nie dostałem.
     
  15. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem jakiś czas temu wątpliwą przyjemność pograć na x360 na kineskopowym i wiem, że już nawet nie odważę się podłączyć kabla odpowiedzialnego za przesyłanie obrazu do takiego TV...
     
  16. mk89

    mk89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    211
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Nowy Sącz
    No ludzie nie żyjemy w afryce, telewizory z wejściem HDMI to chyba każdy już ma :)

    kolejny plus M$ zaraz za stałym wymaganiem połączenia z netem
     
  17. bbkingt800

    bbkingt800 Banned

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Może i ma ale i tak inputlag jest o wiele mniejszy w SD i w BF3 osobiście gram na SD, ponieważ jest o wiele wiele szybciej bo ta generacja nawet już nie trzyma płynności w 720p
     
  18. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Ja grałem na CRT i spoko mi się grało :)
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Nie kupuje się takiej konsoli aby grać na TV SD :) jak dla mnie było by to nie porozumienie. Jak sobie nie wyobrażam granie na X360 na TV SD a co dopiero na Xbox One :)
     
  20. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    No litosci kto gra na konsoli na kwadracioku w tych czasach, chyba ci lubia sadomaso. Ciekawe jak gry beda wpierac 3d w tv bo obecnie malo tego, a monitor od 300zl w biedronce sie kupi juz.
     
  21. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Bo MS nie komentuje plotek.

    Co do newsa nic dziwnego - nie wyobrażam sobie gry na SD, zresztą, ostatni telewizor kineskopowy wyrzuciłem 4 lata temu.


    Mam telewizor LCD z matrycą IPS i nie wiem o czym mówisz :)

    Zresztą gram też na drugim TV LCD ( PHILIPS ), i nie widzę żadnego dyskomfortu więc pisanie "granie na SD jest o wiele wiele szybsze" jest co najmniej śmieszne :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum