1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One Nat Umiarkowany

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez radek1992, Styczeń 9, 2015.

  1. radek1992

    radek1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kutno
    Witam. Mam takie pytanie- otóż na Xboxie One status NAT mam UMIARKOWANY, jednak pisze, że wszystkie usługi są dostępne. Kiedy biorę opcje "Przetestuj połączenie dla wielu graczy" wyskakuje komunikat, że wszystko działa i w ogóle. Kiedy gram w Call of Duty AW również jest status NAT "Średni" a pomimo to bez problemu wyszukuje mecze i łączy z sesją. Moje pytanie brzmi czy próbować zmieniać NAT na otwarty czy może zostać taki jaki jest skoro wszystko działa???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  4. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Żeby mieść NAT otwarty musisz otworzyć takie porty wpisz je w modem
    • TCP: 80
    • UDP: 88, 500, 3544, 4500
    • TCP and UDP: 53, 3074, 3075, 3076


    zapisz konfiguracje następnie zresetuj modem i wszystko będzie działąć jak trzeba jeśli masz szybszy internet niż 20 mb to lepiej podłączyć internet kablem bo ummie na wifi było tylko 23 mb a na kablu mam 69mb.
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    X360 ma limit prędkości , max co pokazuje to 5mb/s
     
  6. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Blejdziku tu się rozchodzi o XO :)

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
  7. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oooops dejv nie skumałem wątku :)
    Wymęczone paluchami na slajdzie
     
  8. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Co to za porty 3075 i 3076? Mam otwarte wszystkie, które wymieniłeś oprócz właśnie tych dwóch. NAT oczywiście mam otwarty. Na stronie MS też ich nie ma.
     
  9. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bez tych portów w Call of Duty nie będziesz miał NAT-a otwartego
     
  10. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Tutaj się mylisz. W Advanced Warfare NAT mam otwarty.
     
  11. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja w call of duty ghosts bez tych portów miałem NAT średnio .
     
  12. radek1992

    radek1992 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kutno
    Robiłem wszystko tak jak mówicie jednak to nie pomaga, funkcja UPnP również nic nie zmienia. Dodam, że mam internet z CP LTE, dziś dzwoniłem do technicznego biura obsługi i poinformowano mnie, że od stycznia br. cyfrowy polsat nie blokuje portów i nie powinno być problemów z NAT. Co mogę jeszcze zrobić?? Mój router to Dovado Tiny.
     
  13. Prometeush

    Prometeush Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    hejka , kto mi pomoże w konfigurowaniu tych portów ? router upc tc7200u . Próbowałem nie potrafię . Gra w COD ops 3 to zgroza . Pomocy
     
  14. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  15. Prometeush

    Prometeush Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Na umiarkowanym mozesz normalnie grać jezeli nie masz większych problemów to możesz zostawić tak jak jest .
     
  17. Prometeush

    Prometeush Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    . Wiem ,że da się grać i nie ma większego problemu z połączeniem się online. Lecz gdy próbuje zagrać ze znajomymi to pojawia się problem. Nie mam wtedy możliwości grania razem.
     
  18. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    To raczej oni maja porty zamkniete tzn nat zamknięty lub strict jak kto woli . Bo otwarty z umiarkowanym czy tez umiarkowany z umiarkowanym sie polaczy problem bywa gdy ktos ma zamknięty .
     
  19. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Porob screeny z ustawien routera tych zakładek gdzie jest: UPNP, DMZ, Port forwarding, DHCP. Napisze ci jak ustawić żebyś miał NAT open

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
    Prometeush lubi to.
  20. Prometeush

    Prometeush Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki , już sobie poradziłem . w routerze , zakładka DMZ podałem IP konsoli . Nat jest otwarty .
     
Wczytywanie...

Poleć forum