1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One NAT zamknięty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marchewkos, Listopad 7, 2015.

  1. marchewkos

    marchewkos Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Posiadam modem 'Thomson TCM420' oraz router 'tp-link TL-WR740N' . Moim dostawcą internetu jest Multimedia. Mój Nat jest zamknięty. Przekierowałem porty w routerze wedle instrukcji MS. Ustawiłem stały ip dla xboxa. DMZ i UpNp mam włączone. Adres Mac i adres ip xboksa dodałem do DHCP. Niestety bez rezultatu ;/ Czy to jest wina mego dostawcy internetu ? Czy on mi coś blokuje ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z reguły MM na nat otwarty , nie wiem dlaczego u Ciebie tak się dzieje , jeśli masz możliwosć zadzwon do nich o powiedz jaka jest przyczyna , powinni odblokować
     
  4. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Również posiada neta z mm i nie mam żadnych problemów co do stałego IP to jeżeli w mm mię masz wykupione stałego IP to nic Ci to nie da gdyż oni dają dynamiczne IP. Odłącz router i podepniemy się na chwilę samym modemem i sprawdź jeżeli będzie to samo to dzwon na infolinię i poproś by Ci odblokowali porty na modemie jeżeli to nie pomoże to niestety muszą umówić technika na wymianę modemu na Cisco bo tompsony miały z tym problemy również juz taki temat był i pomogła wymiana modemu dopiero

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  5. marchewkos

    marchewkos Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przed chwilą pisałem z obsługą techniczną MM i napisali mi, że za 5 zł "ściągną" mi NATa.. A więc muszę czekać do poniedziałku.
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna

    5 zł za miecha ?? Czy opłata jednorazowa ?
     
  7. marchewkos

    marchewkos Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jednorazowa podobno ...
     
  8. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dmz i upnp nie mogą być włączone razem, nawet z przekierowaniem portów. Wylacz wszystko czyli dmz, upnp oraz porty jeśli jakieś przekierowales, następnie zapisz po czym wylacz z zasilania router na 30sek. Wylacz router ,zaznaczyć UPNP, zapisz i wylacz na 30 sek zasilanie. Wlacz router następnie konsolę i sprawdź nat. Na konsoli wszystko ustaw na automatyczne , jedynie na routerze dodaj IP do DHCP. Pamiętaj po każdym zapisie robić reset na 30sek bo to jest kluczowe

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  9. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przu pibliczym IP Upnp musi być włączone żeby z automatu port otwierało , przynajmniej tak mi typek na infolimi MS powiedział.
     
  10. marchewkos

    marchewkos Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Rozmawiałem juz z konsultantem MM i po 1 dniu za 5 zł odblokowali mi NAT i juz jest u mnie otwarty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum