1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox One nie chce się uruchomić po zdjęciu obudowy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez oranos7, Czerwiec 15, 2016.

  1. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witajcie.
    Postanowiłem wymienić dysk w konsoli Xbox one na większy z 7200 obr. Bardzo delikatnie rozebrałem obudowe , wyjałem dysk, przygotowałem go pod linuxem po czym zamontowałem do konsoli. Niestety mimo że nie dotykałem plyty głównej konsola uruchamia się tylko na 1 sekundę po czym natychmiast gaśnie. Czy robie coś źle , albo macie jakieś pomysły co mogło się stać??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    podmieniłeś hdd wewnętrzny w xo?
    na x360 to spoko, da się zrobić podmiankę ale na xo
     
  4. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak, wystarczyło pod linuxem zrobić odpowiednie partycje i skopiować pliki systemowe ze starego dysku. Konsola zachowuje się bardzo podobnie (tylko dioda power na konsoli zapala się na 0,5 sek zamiast na 1 sekundę) jak na tym filmie:



    Zastanawiam się czy coś się stało przy rozbieraniu czy nie popsułem jej przez wyjęcie zasilania gdy była na standby - całkowicie zapomniałem o tym że ta konsola cały jest była de fakto uruchomiona ale co za idioci w microsofcie ją projektowali by przez takie coś konsole padały jeśli nie ma absolutnie żadnej możliwości rozpoznania czy konsola jest na czuwaniu czy całkowicie wyłączona... Wiem że trzeba było najpierw wyjąć zasilacz z kontaktu ale miałem bardzo utrudniony dostęp do gniazdka i nie przypuszczałem że wyjęcie wtyczki bezpośrednio z xboxa go uszkodzi...

    P.S. Próbowałem magicznej sztuczki z filmu ale nie pomaga.
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 16, 2016
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ma gdzies zwarcie, konsola lub zasilacz

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  6. marcus_pl

    marcus_pl Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2016
    Posty:
    8
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A na starym dysku odpala?
     
  7. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jak bedzie po problemie go prosze opisac rozwiazanie dla potomnych


    SN
     
  8. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety to nie wina dysku, przypuszczam że przez wyjęcie wtyczki zasilacza z konsoli na standby poszło zwarcie, jak sprawdzę czy poleciała płyta główna czy zasilacz to napiszę.
     
  9. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    No to nie ciekawie ale nie sadze zeby cos takiego powstalo, a byla w instant czy normal ?
    Na plycie i w zasilce jest mnostwo zabezpieczen, chyba ze ktorys z bezpiecznikow poszedl..


    SN
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1255
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Musiałbyś mieć ogromnego pecha ponieważ ja wyciągałem wielokrotnie wtyczkę zasilacza na instant i nigdy się nic złego nie stało.
     
  11. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    No to cos mamy..odwracaj kolejnosc zdarzen i sam dojdziesz.


    SN
     
  12. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najpierw spróbuje załatwić inna zasiłkę, a jak to nie będzie zasiłka to odsyłam do microsoftu bo nie otwierałem śrubokrętem tak jak fachowcy z YT. Czy M$ bedzie się mocno przyglądał plombie ?? bo przyznam że nie jest idealna, stan 3+/5 :) Poza plombą reszta wygląda ok, nie ma śladów otwierania.
     
  13. Tincu

    Tincu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    143
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a co Ty oczekujesz proroczej odpowiedzi, czy MS będzie dokładnie się przyglądać Twojej plombie? A skąd to mamy wiedzieć - pewnie loteria jak to w serwisie... mi w swoim czasie przeszła przerobiona konsola , a koledze nie - życie ;)

    Jeszcze w dawnych czasach gdy piraciłem - ehhh pierwszy x360 kupiony 8 lat temu ;)
     
  14. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Chwalisz sie czy zalisz ;)


    SN
     
  15. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kolego Tyncu chodzi o to że obudowa xbox one jest ruchoma i plomba moze sie lekko uszkodzić nawet przy transporcie bez żadnego rozbierania. Pytanie tylko czy microsoft szuka pretekstów do odmówienia naprawy czy szanuje graczy i naprawia takie konsole gdy plomba wygląda "jako tako" :))) Za czasów xbox 360 przechodziły takie konsole nie wiem jak traktują xbox one bo jak wiadomo kasa im się ostatnio nie bardzo zgadza jak wpuścili taką wielką cegłe z gorszymi bebechami niż PS4:)
     
  16. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    każdy producent szuka pretekstów do odmowy naprawy gwarancyjnej, a o kase w MS to się nie martw, nie stracili na XO
     
  17. Tincu

    Tincu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    143
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28

    kolego iranos (no co też zmienię Ci nicka tak jak Ty mnie...) - napiszę to bardziej łopatologicznie - zależy pewnie na jakiego technika trafi Twoja konsola - jak na upierdliwego to się doczepi, jak na takiego który nie zwraca bliższej uwagi, tylko widzi czy jest plomba - to przejdzie - zawsze tak było w serwisach, ja wspomniałem swoją historię z x360, bo niemal w jednym momencie wysyłaliśmy swoje konsole z kolegą - E74 w Falconie nam wystąpił i mnie przeszło, jemu nie - dwaj różni serwisanci , jeden dokładnie sprawdzał drugi nie

    Generalnie rzecz biorąc - Twoja kwestia, ja osobiście, skoro nie działa to i tak bym spróbował wysłać ;)
     
  18. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    No i jak wymodziles cosik czy serwis ?


    SN
     
  19. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    próbuje zdobyć skądś zasilacz żeby sprawdzić czy to na 100% padła konsola ale mam problem bo wszyscy znajomi mają ps4, nawet Ci co mieli x360 zdecydowali się na ps4....
     
  20. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
  21. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Technicznie niewykonalne o ile ktoś się nie uprze żeby zrobić zwarcie.
    Ale nawet to nie uszkodzi zasilacza.
    Bardziej realne, że wyjmując dysk coś zwarłeś, albo ładunek z palca sprzedałeś płycie. Używałeś opaski i narzędzi ESD?
     
Wczytywanie...

Poleć forum