1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox one Podczas Gry laguje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariuszcao, Grudzień 6, 2015.

  1. mariuszcao

    mariuszcao Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Podczas Gry w fife strasznie laguje, internet z Orange ok 25-30mb/s Lecz w statystykach na xbox pokazuje ze download ok 5mb/s urządzenie z którego łącze sie przez wifi to Airbox. Podczas testu dla jednego gracza wyskakuje komunikat ok, podczas testu dla wielu graczy błąd wyskakuje: Wystąpił problem MTU . Czy to ma coś wspólnego z lagowaniem?Czy ktoś może mi pomóż ? Będę wdzięczny.
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 6, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli chodzi o MTU to nie kminie tego, ale jeśli chodzi o Fife to strasznie często laguje podczas grania przez sieć mimo że mam 300mb. W innej grze nie będzie Ci lagować, a w Fifie bardzo często.
     
  4. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    MTU czyli Maximum Transmission Unit - rozmiar największej części wysyłanego pliku danych, czyli jeżeli masz z tym jakiś problem to masz lagi ponieważ wysyłanie pakietów jest zakłócone, bądź rozmiar MTU jest za wysoki albo za niski,(u mnie jest taki dla przykładu 1525 i lagrów nie mam) niestety w konsoli nie da się ustawić wielkości pakietu MTU problem możesz rozwiązać dzwoniąc do dostawcy internetu który powinien ci pomóc, być może da się zmienić wartość MTU w ustawieniach modemu ale nie jestem tego pewien.
     
  5. mariuszcao

    mariuszcao Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. mrok

    mrok Ryżownik Ryżownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    1095
    Punkty za osiągnięcia:
    93
  7. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    W ogóle to kto wymyślił granie na internecie mobilnym? Macie żale, że laguje, że nat'em są problemy, że problem z konfiguracją ale były by znacznie mniejsze gdyby zainwestować w stałe łącze i założe się, że wyszło by taniej niz mobilny, bo nie dość że mobilny zazwyczaj ma jakieś limity to mimo wszystko nie ma stałego pingu i skacze, przez co MTU sie pierdaczy bowiem istnieje większe prawdopodobieństwo utraty pakietów a serwery z którymi łączy są dalekooooo - nie w PL dlatego nie warto sugerować się speed testami i pingiem 20 ms, gdzie jak ja pinguje to mam 4 ms a jak juz pinguje do serwerów X to mam 180-190 ms - czyli bodajże USA.
    Wiem, że mobilny to wygoda, itd... ale bądźmy szczerzy, to nigdy nie będzie stałe łącze nie ważne jak bardzo rozwinie się technologia, to zawsze będzie wysyłany sygnał który może być zakłócany w każdej chwili przez jakąś głupotę.

    Sory, że tak negatywnie ale już rozbraja mnie to...

    Owszem, też miałem problemy z Nat'em, przypisywaniem IP do XO, ale rozwiązałem dużo szybciej niż z pomocą orange czy MS.
     
  8. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    731
    Polubienia:
    774
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zmień dostawce na jakiegoś lokalnego
     
  9. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113

    A do pustej główki nie przyszło że nie każdy ma dostęp o kabla ?
     
  10. seyu

    seyu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    114
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To pretensje mozesz miec do polskiego rzadu, ze nie masz okablowania w miejscowosci.
    Chociaz przypuszczam ze line telefoniczna masz w domu to dsl daloby rade puscic...

    Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    lazi00 lubi to.
  11. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ja pretensji nie mam za to mierżą mnie takie chamskie komentarze jak twój. Co mi po ADSL jak prędkość kosmiczna DO 4Mb/s i up aż 20KB/s za jedyne 100zł... Na LTE za grosze mam down 40Mb/s i up 15Mb/s i jestem bardzo zadowolony, nawet jak mieszkałem blisko centrum to nie miałem takiej świetnej oferty.
     
  12. mariuszcao

    mariuszcao Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2015
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie mieszkam w nowym domu gdzie nie ma kabla i co am zrobić? Przez pewien czas miałem internet poprzez Anteny 5210G z neostrady własnie wszystko fajnie i ładnie ale internet to max 8mb/s po drugie czesto i gesto trzeba było resetowac anteny i ustawiac od nowa bo zrywało połączenia. Z Orange Pakiet to 150GB w strefie domowej za 62zł wiec bomba pakiet nie do wykorzystania tym bardziej darmowe nocne godziny. Jedyny problem to MTU i jezeli kolego nie możesz mi w tym temacie pomoz to nie wypowiadaj sie lepiej wcale bo ja tu nie szukam krytyki a pomocy !
     
Wczytywanie...

Poleć forum