1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox ONE profil

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Curian666, Luty 7, 2015.

  1. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy jest już jakiś inny sposób na przenoszenie konta niż podłączenie się pod LIVE ??. Da się za pomocą pendriva przenieść konto ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Musisz połączyć się z internetem w xo i pobrać profil
     
  4. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kurde a jak nie pamiętam ?? hasła ?? ale to czekaj. Mam np: wpisać swój Login taki sam jak mam na X360 (w XO go wpisuję) a jak prosi mnie o Hasło (to mam wystukać to na padzie kombinację jaką loguję się na LIVE?? np: 3xLT 1xRB ) czy muszę wpisać hasło typu "Dupa77" ??

    Czy muszę wpisać E-Mail + Hasło
     
    Ostatnia edycja: Luty 7, 2015
  5. tysszek

    tysszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2012
    Posty:
    87
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Włącz i sprawdź
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jaka kombinacja do logowania na live????? kolego nie wiesz co to haslo? haslo to haslo, zbior jakis znakow...
     
  7. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przecież żeby się zalogować chociażby do Online na silverze(X360) nie wpisujemy hasła w sensie cyfry oraz litery. Ja mam tak że np: mogę wcisnąć kombinację Lt,RB,RB,LT i wbijam na silver. A sprawdzić nie mogę bo bym dostał od razu BANA (RGH). Stąd pytam czy jest inny sposób na XO niż online. Przydało by się zrzucenie konta za pomocą Pendriva.
    Co do Wpisywania danych na XO to tak trzeba Emaila i Hasło.

    Bo jakbym miał XO to musiałbym znowu zakładać nowe Konto, a szkoda by mi było tego profilu z X360.
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    do zalogowania sie na swoje konto skoro je chcesz przeniesc zawsze trzeba podac haslo a nie jakies kombinacje... nie mowie o logowaniu juz ktoryms tam bo tak to mnie nawet kinect sam rozpoznaje... pytasz sie o przenoszenie a nie o logowanie
     
  9. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    To tak masz całkowitą rację jeżeli chce się przenieść konto. Kurde do dupy bo ja mam na serwerze LIVE swoje konto ale z 2010 roku i jest tam zaledwie 20K GameScore to było jeszcze za czasów jak miałem LT.
    A teraz mam 75K GameScore po 5 latach, konto na XO bym miał swoje ale nie aktualne tylko z 2010 roku. Szkoda że nie MS nie dał możliwości wgrania swojego profilu z Pendriva :(.
    Myślałem że przez ten rok się coś zmieniło w tej sprawie.
     
  10. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Domyślam się, że na swojego x360 masz bana? Jeśli tak, to idź ze swoim profilem do kogoś znajomego, który nie ma bana i zaloguj się swoim kontem do live. Konto się zsynchronizuje i po pobraniu na one będziesz miał wszystko jak należy.

    Jeśli nie pamiętasz hasła, to Micosoft Ci je przypomni i będziesz mógł je zmienić.
     
  11. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie nie mam bana gdyż od czasu przerobienia na RGH nie podpinałem się w ogóle Online. Tylko krótki czas na LT 1.1 jak jeszcze było bardzo bezpiecznie i to tylko na koncie SILVER(kupowałem gry Arcade jak jeszcze były punkty 6K do kupienia).
    Ale z tego co wiem to nie mogę się podpiąć pod Live bo od razu dostane bana...... chyba dobrze piszę.

    A Login (e-mail) i Hasło pamiętam mam zapisane i dziś się logowałem przez PC w celu sprawdzenia jak bardzo stare jest to konto :D
     
  12. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    to jak masz hasło i e-mail to wpisz je w konsoli i pobierz swój profil
     
  13. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to jeśli masz rgh to tym bardziej nie podpinaj. Jeśli nie chcesz stracić GS to musisz znaleźć kogoś z x360 kto ma online i zalogować się u niego na swoje konto. Dopiero wtedy sciągnąć profil na one.
     
  14. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aha Dziękuje wszystkim za odpowiedzi ale mam jeszcze kilka pytań.
    1. Czy jest możliwość wysłania np: profilu drogą elektroniczną (Wysłać komuś spakowany profil rarem) chodzi mi oto że zgrałbym go na Pendrive, skopiował na swój HDD spakował i potem ta osoba by wrzuciła na swojego Xboxa 360 zaktualizowała mój profil( wczesniej dałbym też login i hasło)na serwerach Microsoftu.
    2. Czy jeżeli mam RGH to jest taka możliwość odpalenia na Emulatorze pierwszego Xboxa odpalenia gier Arcade ?? czy tylko samych gier AAA ??

    Bo mam jedną grę Arcade która wyszła na Xboxa z 2001 roku, ale gdy ją wrzucam na Emulator to widzi ją jak chce odpalić to wyskakuję komunikat że coś tam jest to gra na starszą konsolę i by skontaktować się z Supportem, oczywiście z grami AAA nie mam problemu hulają aż miło, chodzi mi o gry Arcade z XBL na pierwszego Xboxa..
     
  15. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    1. A nie lepiej mu dac passy on wejdź zrobi co ty chcesz i później ty się zalogujesz od nowa ??
    2. Musisz wgrać emulator dla rgh
    http://xboxforum.pl/threads/tutorial-instalacja-emulatora-xbox1-na-jtag-xbox.68330/
     
  16. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Problem w tym że..... Jak mu dam Login i Hasło to będzie miał konto z serwera z przed 5 laty, a nie aktualne konto które teraz mam. Wiec będzie musiał się zalogować na moim koncie zaktualizować je na serwerze MS(będzie musiał mieć całe moje konto z wszystkim), a potem ja poprzez wpisanie Loginu i Hasła sprawdzę czy wszystko jest Tip top (na komputerze) a potem to już na Xboxie One bym wpisał Login i HASŁO i z górki.


    Czytajcie to co piszę, napisałem że mam wgrany emulator na RGH ale chodzą mi tylko gry AAA, a gry Arcade nie, i czy ktoś kto ma obecnie Emu Xboxa może potwierdzić że działają gry Arcade z okresu żywotności pierwszego Xboxa ??.

    Sprawdzałem Killer Instinct Arcade Edition na Xboxa pierwszego i nie działa wyskakuję komunikat że gra jest na starszą konsolę Xboxa i żeby skontaktować się z Sapportem, a gry AAA normalnie śmigają.

    Tutaj macie screeny
    http://vpx.pl/image/bWEU
    http://vpx.pl/image/bWE3

    PS: dwa pytania w dalszym ciągu są aktualne bo nie dostałem odpowiedzi.
     
    Ostatnia edycja: Luty 13, 2015
  17. Curian666

    Curian666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    539
    Polubienia:
    47
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  18. kuchcikk

    kuchcikk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Mam podobne pytanie. Również mam w tej chwili rgh i noszę się z zakupem One. Profil sobie normalnie aktualizuje tak jak pisaliście u znajomego na konsoli. Ale zastanawia mnie jak ma się sprawa gdybym chciał korzystać z obydwu konsol równocześnie, czy jest możliwość przeniesienia później profilu z one na 360 poprzez pendrive???
     
  19. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie ma możliwości używania profilu na USB z Xbox One. Przynajmniej na razie. Może kiedyś zrobią.

    Ogólnie nie masz się co przejmować. Jeśli zdobędziesz jakieś GS na X360, to robisz jak do tej pory. Idziesz do kumpla i logujesz się na jego konsoli do Live. Później jak się zalogujesz na ONE, to ilość GS się zaktualizuje. Profile nie są ze sobą powiązane.
     
Wczytywanie...

Poleć forum