1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX ONE - przycinanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hammett0011, Maj 31, 2015.

  1. hammett0011

    hammett0011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam jestem "szczęśliwym" nowym posiadaczem XBOX ONE, mam kilka pytań.

    Konsolę kupiłem używana w bdb stanie . Do zestawu dostałem 2 cyfrowe gry tj FIFA 15 i Forza 5 oraz plytkowe GTA . Chciałem założyć sobie nowy profil i już pierwszy problem przy wyborze "koloru" mojego pulpitu itp trzymając gałkę w bok po prostu przycinana i lagi muszę klikać gałkę a nie trzymać. Potem odpalam fifke i w menu przewijajac całe Menu zaś przecina . Ale najbardziej mnie zdenerwowalo że przy grze przy różnych jak piłka jest w powietrzu lub gdy zacznę szybko jakiś ruch np aut to znowu lekko zalaguje. Nieco mnie to irytuje, bo to to ta konsola została stworzona by zasuwac właśnie a tu lagi .. coś radzicie?

    Dodam że w Forzy takowych problemów nie zauważyłem , a w GTA jeszcze nie grałem .

    Czytałem na forach niektórych ze w PS4 KTOS miał podobny problem i kazali mu coś wyłączyć w opcjach internetu nie wiem o co chodzi mhm.

    Mam netie . Netia netią, ale dość szybka więc bez przesady .

    Dzięki za pomoc !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Może to wina telewizora ? zobacz na innym czy masz to samo ?
     
  4. mgit

    mgit Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2015
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojnów
    Jak się przycina już w menu to nie tak coś z konsolą... a nie z TV
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie do końca sprecyzowane, zmień rozdzielczość konsoli
     
  6. panbercik

    panbercik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie wydaje mi się, że przycina właśnie z tego powodu, że masz netię... mi też kiedyś zwalniało, gdy grałem w fifę, ale grałem mimo wszystko :) co zrobiłbym na twoim miejscu? spróbowałbym pograć jeszcze w GTA i zobaczyć, jak to będzie wyglądało, może to coś z grą, a jak nie to takie są czasem uroki konsoli po przeróbce :)
     
  7. Pikaczu

    Pikaczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    LOL, widziałeś kogoś z przerobionym "łoniakiem"?
     
  8. panbercik

    panbercik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    takie są czasem uroki konsoli po przeróbce :)
    LOL, widziałeś kogoś z przerobionym "łoniakiem"?


    Nie, jeszcze nie widziałem ;) i nie sądzę, że kiedykolwiek zobaczę, chociaż podobno ktoś przerobił go oficjalnie na laptopa... co w sumie jest trochę bez sensu i nie wiem po co, robi się takie rzeczy...no i faktycznie jest w poście konsola używana, co nie doczyta, to zmyśli, :p używany nie przerobiony :)
     
  9. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Myślę że problem może tkwić w konsoli u mnie czasem też coś się przytnie ale dzieje się to rzadko co jest normalne to tylko sprzęt, ewentualnie sprawdź jeszcze płytę czy nie jest porysowana bo od tego też może przycinać.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Ja żadnych takich rzeczy nie uświadczyłem na swoim sprzęcie. Przetestuj na innej rozdzielczości lub na innym TV. Jak problem nadal będzie występował to coś nie tak z konsolą.
     
  11. hammett0011

    hammett0011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przy GTA nie laguje, ewentualnie raz na pół godziny więc możliwe że jest to normalne. Forza zasuwa i teraz ciekawe

    Wiedzmin świeżo zakupiony generalnie to nie zacina o dziwo. Tylko przy medytacji wskazówka jakby klatkuje, czasami gdy wejdę w mocno urozmaicona graficznie lokacje jest lekka zwiecha ale generalnie to mało zauważalne i chodzi super.

    FormatowAlem konsolke jeśli chodzi o fife to nic. Wciąż to samo . Przy graniu po prostu Lagi jakby fps zeszły. Co 5min meczu jakaś zwiecha mocniejsza.

    Płyta w stanie nienaruszonym czytaj: FIFA została zakupiona cyfrowo.

    Wina telewizora trochę niemożliwa bo to mocno budżetowy LG wysokiej jakości.

    Spróbuję jeszcze zmienić rozdzielczość i odpale FIFE, chyba że ktoś ma jeszcze inna ciekawa propozycje jak choćby to ze dysk twardy może siadać i przy instalowaniu na zewnętrzny problem mógłby ustac. Będę informował :) dzięki
     
  12. ja2210

    ja2210 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    u mnie działo się to samo, wystarczyło w TV wyłączyć MontionPlus, i fifa zaczęła płynnie chodzić
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    stwierdzenie mocno budzetowy znaczy ze telewizor bylby badziewny a chyba chciales powiedziec ze jest dobry??

    ogolnie FIFA jest gra specyficzna, nie na kazdym TV dziala plynnie, trzeba sprawdzic na innym, ewentualnie kombinowac z ustawieniami
     
  14. hammett0011

    hammett0011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak chodziło mi ze telewizor raczej dobry, pomyłka hehe.

    Zmieniłem rozdzielczość na 720p i śmiga FIFA dobrze, tak więc dlaczego jest to spowodowane? Już wiemy że to wina 1080p, no ale telewizor mi obsługuje FULL HD więc się zastanawiam .

    Generalnie nie odczuwam jakiejkolwiek różnicy przy tej rozdzielczości (grając w fifie)
     
  15. hammett0011

    hammett0011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie odczuwam różnicy - graficzny oczywiście
     
  16. cubonzu

    cubonzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Racibórz
    Może to wina kabla hdmi? Ewentualnie masz włączone jakieś upłynniacze w funkcjach TV.
     
  17. roolf

    roolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Mam ten sam problem. Konsolę posiadam od ponad miesiąca i kupiłem używaną, lecz na gwarancji do 03.2016. Pierwszą grę jaką przechodziłem był AC unity. Czasem ekran i dźwięk zaczął przycinać na ułamki sekund. Zamykałem grę i odpalałem ponownie i to samo. Pomagało dopiero ponowne włączenie konsoli. Teraz gram w Forze 5 i mam to samo. Średnio raz dziennie tak się dzieje na około 2-3h grania. Czasami ekran zacznie minimalnie mrużyć i wyskakują minimalne, można powiedzieć artefakty. Na pewno to nie wina telewizora, bo inne urządzenia podłączone pod HDMI nie powodują takich rzeczy. Zgłaszać na gwarancję? Ktoś już to przerobił?
     
  18. MarioOL

    MarioOL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    283
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Może kabel hdmi kiepski

    wysłane z P8 Lite
     
  19. roolf

    roolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzymin
    Kabel oryginalny z zestawu z konsolą. Ale to na pewno nie wina kabla ani tv tylko coś z konsolą, bo jak obraz i dźwięk się przytnie czasem na pół sekundy to nie ma potem przeskoku o te pół sekundy tylko od "odcięcia" jest dokładnie ten sam moment co przed przycięciem.
     
  20. piratella

    piratella Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam również to samo, gdy konsola jest podłączona do monitora a tv liczba klatek na sekundę jest wyraznie zauwazalna.
    To może być wina za słabego telewizora? Dodam że mam nowy tv toshiba full hd leda
     
  21. dawid07051994

    dawid07051994 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2015
    Posty:
    259
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeżeli pod monitorem wszystko działa poprawnie to raczej nie jest to spowodowane konsolą, spróbuj pogrzebać w ustawieniach ekranu tv może coś poskutkuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum