1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX ONE Rozlącza Internet Live

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez fisiek0303, Wrzesień 15, 2014.

  1. fisiek0303

    fisiek0303 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. mam takie pytanko 7 na 10 razy jak wlaczam konsole xbox one musze sie logowac do internetu tzn musze brac przetestuj polaczenie lub wylogowac sie i zalogowac ponownie aby polaczyl sie z live nietylko ja tak mam bo kumpel ktory kupil konsole pare dni temu tez ma taki problem. czy ktos cos wie na ten temat??w ustawieniach napewno mam dobrze poustawiane konsole mam juz od pol roku. czekam na odpowiedzi. :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Może problem z routerem?

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. fisiek0303

    fisiek0303 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    chyba raczej nie. konsole mam podpieta kablem do rutera. internet mam z vectry 60mb
     
  5. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kablem czy wifi podłączone?
     
  6. fisiek0303

    fisiek0303 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wyzej napisane podpieta kablem. zreszta czy to kablem czy przez wifi tak samo rozlacza :(
     
  7. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    pewnie masz przyblokowane porty też tak miałem ze mnie wylogowywało i grupa nie działała do tego, wejdź ustawienia modemu ustawienia DMZ i przypisz statyczny adres IP da konsoli z końcówką 149 powinno być wtedy ok
     
  8. fisiek0303

    fisiek0303 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    raczej nie moge nic zmieniac w routerze gdyz nie mam hasla do niego a vectra powiedziala mi ze nie moze mi pdac hasla do routera. powiedzieli mi ze wszystkie porty maja otwarte. nieraz jest tak ze sie bezproblemowo zaloguje ale wiekszosc musze samemu sie logowac
     
  9. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sam mam internet z vectry więc może coś pomogę.
    Moje połączenie z konsolą wygląda tak, że do modemu z vectry mam podpięty router a konsola do niego przez WiFi. Z tego co się orientuje to vectra ma otwarty NAT i żadnych portów potrzebnych zarówno do logowania jak i grania nie ma poblokowanych więc grzebanie w ustawieniach modemu jest zbędne a jak już sam wspomniałeś nawet niemożliwe bo danych dostępowych do jakichkolwiek zmian nie dostaniesz.
    Przy odpaleniu konsoli zauważyłem, że przy opcji Instant-on loguje mnie od razu natomiast przy Energy Saving trwa to ciut dłużej. Opcje logowania mam ustawione na logowanie przez kinect czyli konsola loguje Twój profil jak tylko "zobaczy", że jesteś przed telewizorem.
    Przy tej drugiej opcji logowania i po odpaleniu konsoli nie loguje mnie od razu tylko zmuszony jestem odczekać jakies 10-15 sekund zanim konsola złapie ustawienia internetu i wtedy bez problemu mogę "działać".
    Opisz dokładniej brak możliwości zalogowania się. Od kiedy tak się dzieje itd. Może jakoś temu zaradzimy.
     
  10. fisiek0303

    fisiek0303 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Październik 7, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    hmm tak jak napisales mam ustawione energy saving. lecz jak wlacze konsole to przewaznie jest tak ze sie sama do live niezaloguje. musze osobiscie zrobic test lacza na xbox one lub wylogowac sie i zalogowac spowrotem profil zeby polaczyl sie z livem.
     
  11. Ginterinho

    Ginterinho Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem czy juz probowales a le moze ustawienia fabryczne rozwiaza twoj problem. Niestety wszystkie gry z dysku bedziesz musial pobrac ponownie.
     
  12. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    Hehe cos o tym wiesz
     
  13. robi6969

    robi6969 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No chyba, że przeniesie je na zewnętrzny dysk wtedy nie musi pobierać od nowa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum