1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox one z iplusem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Abig, Grudzień 25, 2015.

  1. Abig

    Abig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Kupiłam Xbox one nie zdając sobie sprawy, że już na instalacji potrzebuję internetu :/. Myślałam, że jak telewizor zaprogramuje się z pada.
    Mam iplusa czy da się go jakoś podłączyć? Moja instalacja na tv kończy się na wyborze sieci.
    Zainstalowałam też windows 10 na laptopie, założyłam konto na xbox a tam jest żądanie IP konsoli, który żeby wydostać muszę mieć aktywnego pada.
    Może mi ktoś napisać jak uaktywnić ta konsolę.

    Myślałam, że jak podepnę tabel hdmi do komputera to wystarczy ale chyba złą końcówkę kupiłam bo na dwa wtyki hdmi i podpięłam na konsoli tam gdzie tuner satelitatny powinien być. Kabel niby z Ethernetem ale chyba to nie to .
    Z komputera na 10 windows próbowałam instalacji i nic nie widzę co by mogło się zainstalować.


    Do konsoli mam gry na kod. Teoretcznie jeśli u kogoś zdobędę dostęp do inernetu, zainstaluję co trzeba, zgram gry na konsolę(chyba do tego słóżą te kody na grach) to już nie będzie konieczny dostęp do neta mając choćby 1 grę? Iplusa mam jeszcze 3 miesiące i szkoda mi zakładać internet nowy.
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 25, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28088
    Polubienia:
    3213
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Router jest potrzebny albo udostępnij połączenie sieciowe dla konsoli z lapka.
     
  4. Abig

    Abig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Próbowałam udostępnić ale wyskakuje mi błąd, może ja źle coś robię?. Panel sterowania-wyświetl stan sieci-zmień ustawienia karty sieciowej-Ethernet 2- udostępnianie-zezwalaj innym użytkownikom na łączenie poprzez ten komputer. I mam udostępnianie jest aktualnie włączona dla Ethernet, zamiast tego zostanie ono włączone dla Ethernet 2. I nic to nie zmienia albo ja nie widzę.

    Czy zawsze włączając Xbox nawet z grą na płytę będę potrzebowała Internetu?
     
  5. Abig

    Abig Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    Czy żeby działał internet laptop powinnam podłączyć do konsoli przez hdmi-wejście satelitarne, czy tam gdzie modem. Kabel mam hdmi-hdmi z Ethernetem ale chyba źle podpinam?
     
Wczytywanie...

Poleć forum