1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX Orginal - nowy dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lpoi98, Grudzień 19, 2014.

  1. lpoi98

    lpoi98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Poszukuje instrukcji instalacji systemu na Xboxa pierwszej generacji lub jakiegoś backupa żeby konsola działała ponieważ dostałem konsole bez dysku wyświetlał mi się błąd 07 czyli brak dysku więc kupiłem dysk Western Digital 200gb zgodny z jego parametrami i wyświetla mi się kod błędu 16 ponieważ gdy podpiąłem 1gb z przenośnego dysku wyświetlał chyba kod 09 czyli że ma złe parametry więc dlatego potrzebuje jakiejś instalacji lub backupa jak wyżej napisałem i czy da się jednocześnie przerobić konsole ???


    pozd
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Potrzebujesz miec z tej konsoli zgrany eeprom (mam to samo z 1.6) brak eepromu i nie uruchomie konsoli :p

    Na PC formatujesz ten hdd w specjalnym programie i go blokujesz haslem do dysku z eepromu z tej konsoli inaczej konsola nie ruszy jak nie ma TSOP lub chipa, no i musisz wgrac na ten hdd system metoda hot swap lub zanim zablokujesz hdd wgrasz system przez PC, a potem zablokujesz hdd, tak przygotowany dysk wkladasz w konsole i powinna wystartowac jak wszystko dobrze zrobiles i masz poprawny klucz do hdd :)
     
  5. lpoi98

    lpoi98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak zrobić ten eeprom
     
  6. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chip lub musisz sobie zrobic programator do zczytania eepromu
     
  7. lpoi98

    lpoi98 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a gdzie mogę kupić chipa lub programatora eepromu?? Bo wiem że na allego nie ma :(
     
  8. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No nie ma, trudno teraz dostac, bo sam szukam od dwoch miesiecy :)

    A programator mozesz sobie sam zrobic (jak potrafisz lutowac i czytac schematy) na necie sa, no i wymagany jest port COM w komputerze. Jaka masz wersje konsoli ?
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzis na allegro trafily 3 chipy do Xbox'a Classic :) Ja jeden juz zakupilem, moze jeszcze sa to sobie kup :)

    34,99zl nowy Aladdin :)

    Sorki ze post pod postem :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum