1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox padł

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez smrodek11, Maj 14, 2011.

  1. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ma teraz błąd 0102, po rozkreceniu i doscisnieciu radiatorow pochodzil z ~1h, jakis czas pozniej po ponownym wlaczeniu zacial sie w dashu i znow 0102, moze byc to wina ramu, niedocisnietych kosci? Konsola to xenon z 2006 roku
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy to może być spowodowane zmianą miejsca w jakim stoi xbox lub/i byle jakiego kabla vga? Za pierwszym razem pograłem ok. 1 h w RDR potem za jakieś 5 h odpaliłem shifta 2 i w drugim wyscigu wywalil rrod. Po rozkreceniu xboxa postawilem w pierwotne miejsce, docisnalem radiatory i zaczal dzialac. Grałem na nim ok. 10 min, bez żadnej zwiechy itp. Potem znów postawiłem go w miejsce gdzie pierwotnie złapał rroda, podłączony kablem vga w menu głównym shifta 2 i znów rrod, no i tym razem dociskanie nie pomaga , a nie mogę odkręcić dwóch strasznie zjechanych srub trzymających radiatory, jak te sruby rozkrecic? :/
     
  4. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    gpu ma zime luty nic nie poradzisz . Reballing tutaj pomoze czyli serwis wizytka
     
  5. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Yhy a jak konsola miała 2 tyg wymiane gpu, czyli także rebailling? Głównie w konsoli jednak z ramem był problem - taką wiadomosc dostalem z serwisu
     
  6. kopecioch90

    kopecioch90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    170
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak i pewnie za naprawe zaplaciles reballingu 80-100zl ? w cuda nie wierze za taka robote bierze sie ok 190-200zl i druga sprawa serwis oddaje bierze pieniazki mowi ze GPU wymienione i przy okazji mowi ze z ramem byl problem? czlowieku serwis taki ze sami niewiedza co naprawiali , jak u nas do sklepu przychodza konsole uwierz mi 99% wymiana kulek pod prockami i to nawet kiedy konsole wyswietlaja ewidentnie kod 0110 czyli od ramu
     
  7. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiem jaki error wyskakiwał po rebaillingu gpu i cpu ale konsola się zacinała w grze lub dashu - różnie.
    Otóż to, konsolę naprawiłem, na "złączach" (zapomniałem jak to się nazywa) łączących gpu z bodajże pamięciami była jakaś kleista substancja, zmyłem to delikatnie i konsola odpaliła za pierwszym razem bez jakiegokolwiek przytrzymywania, a więc 0102 wyskakiwał przez pamięc ;)

    Nic nie zapłaciłem, dałem inną uszkodzoną konsolę w zamian.
    Naprawiałem tu: http://www.xbox-serwis.eu/ i to jest zły serwis? :p
     
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Chodzi ci o paste termoprzewodzaca. Jesli tak to to bylo polaczenie miedzy GPU a radiatorem ktory odprowadza cieplo . Jak zmyles to i nie masz pasty naloznej na rdzen gpu to ci sie przegrzje.
     
  9. Konstanty Pendrive

    Konstanty Pendrive Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Pasta by była zaschnięta po 5 latach ;P
    Chyba że mu nową posmarowali.
    Ważne że działa :D
     
  10. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No nie działa znów, ale jestem w prawie 100% że to wina tej substancji lepkiej.
    To napewno nie pasta bo znajdowało się to tam gdzie na screenie zaznaczyłem pomarańczowym kolorem.
    [​IMG]
    M$ odpisał mi dziś że już za 84€ naprawili by mi konsole + rok gwary + 1 miech xbox live'a, więc jeśli padła ci konsola, chcesz z niej troche pokorzystać najlepiej ślij ją do M$, cena wysoka ale zapewne dobra, i może wymiana płyty głównej na nowszą

    Pozatym nawet do gpu nie mogę się dostać przez zasrane śrubki ..\

    A i [​IMG]
     
  11. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wreszcze dobrałem się do gpu i cpu, na obu komponentach jest troche pasty tam gdzie nie powinno jej być, na dodatek przy samym gpu (patrząc od góry na obrazek powyżej) było znów coś kleistego. Wyczyściłem to, wsadziłem płytę ale dalej 3 rod. Czy coś co wymieniłem może powodować czerowne światelka? Dodam że plyty nie jest przykrecona zadnymi czarnymi srubkami ( a raczej radiatory)
     
  12. P3ch

    P3ch Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witaj, w xenonie szczerze powiem że reballing nawet samego układu nie jest wystarczający w tejże starszej konsolce, osobiście posiadam konsolkę z 2006 roku i również mam problemy z 0102 tylko że tutaj nie ma mowy o fuszerce, sam regeneruje o kulkowanie w układach. I na początek zrobiony był gpu / 1 miech znów 0102, zrobione pamięci górna część płyty, 1 miech 0102, oczywiście jak już robiłem pamięci mostek również zrobiłem, teraz znów rrod zabieram się w poniedziałek za dolne pamięci, co do CPU zostawiam go na koniec tylko i wyłącznie aby wykluczyć opcję że jeszcze na niego nie przyszedł czas. Jak już po reballingu pamięci z dolnej części płyty wywali rrod wezmę się za proca.

    Ps. Meczę się z nią bo ma jtaga i tak mi jej szkoda. Ogólnie pomykam narazie na jasperze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum