1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox pare pytań, może głupich ;)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marcinekkrk, Kwiecień 11, 2010.

  1. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jestem na kupnie Xbox'a, i z tego co wyczytałem na necie to jest on trochę awaryjny przez co mnie to zniechęca do kupna. Jakieś przegrzewanie, czerwone ringi, masa problemów i sranie w banie :p. Co sadzicie o tym, bo ja się pogubiłem?? jakiego xboxa kupić by w ogóle się nie psuł i można było go przerobić, bo nie wiem czy każdy model jest przerabiany. Chodzi mi głównie o granie samemu lub z kumplami, nie przez neta. Zawsze miałem play'a i nie było żadnych problemów, a że 3 nie jest przerabialna narazie wiec chce w xboxa zainwestowac.
    Liczę na pomoc a nie jakieś wyśmiewanie się i głupie docinki jak to bywa na forum

    A i zapomniałem dodać że chce kupić jakąś konsolkę z przed 2 lat bo na nową nie mam kasy i czy się opłaca w ogóle bo taka 2 myślę ze za 500 uda mi się kupić
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sla0

    sla0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kup model Jasper, one nie awaryjne, ponieważ mają ulepszone chłodzenie. Każdy model jest przerabialny
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wszystkie da się przerobic. Te wyprodukowane po wrześniu 09 trzeba lutowac i są droższe w przerobce (100zl). Najlepiej kup jaspera (wszystkie nowki w sklepach). Jest najmniej awaryjny i generalnie mala z nimi problemu.
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sla0 najpierw poczytaj dopiero potem pisz!

    Jasper jest wykonany w mniejszym procesie technologicznym, przez co wydziela mniej ciepła, więc jego awaryjność bardzo spadła w porównaniu do poprzednich wersji płyty głównej.

    Co do tematu. Autorze, kup konsolę z płytą główną jasper. Najlepiej arcade zbanowaną. Ma ona wbudowaną pamięć 265mb lub 512mb więc na sejwy spokojnie starczy. Ewentualnie dokupisz potem dysk. W tej kwocie powinieneś się zmieścić.
     
  6. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jaka jest ta wadliwość?? bo gdzieś tam wyczytałem ze po 3-4 miesiącach używania ląduje konsola w serwisie i dlatego xbox ma dluższą gwarancje niż inne konsole, nie wiem ile w tym prawdy. W plejach niby laser padał w niektórych modelach ale jakoś nigdy się z tym nie zetknąłem
     
  7. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Awaryjność polega w większość przypadku na RRoD(red ring of death)- jest to przegrzanie się konsoli, choć w jasperach w 99% przypadków to nie występuje.
     
  8. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przegrzanie? a po jakim czasie zaczyna się nagrzewać konsolka? Chodzi o jakieś granie po 5h np?
     
  9. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja swojego jaspera nie wyłączyłem przez 24h i działa. Nie na reguły kiedy Ci się przegrzeje.
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie chdzi o to jak pozastawiasz ja z każdej strony i powietrze nie będzie maili gdzie uciekać. A granie po 5h to nie jest tak strasznie dużo.
     
  11. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i jeszcze mam pytanko odnośnie gier, lepiej chodzą gierki z dysku czy z płytek chodzi mi o zużycie lasera, płynność gierek, odczytanie ich przy troszkę porysowanych płytkach i jaki koszt naprawy jak się przegrzeje
     
  12. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Z dysku zużycie lasera jest mniejsze, gry(np. gta 4 wymaga dysku do poprawnego wczytywania tekstur)
     
  13. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak konsola jest zbanowana to mogę instalować gry na dysku??
     
  14. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie możesz. Chyba, że oddasz go do serwisu za chyba 50zł ci DYSK odblokuja, albo możesz to zrobić sam, jak jesteś kumaty.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    TAk możesz instalować gry na dysku. Tu nie chodzi o przegrzewanie, bo to jest źle rozumiane. Najczęściej jest to spowodowane przez gpu dokładnie lutami między płytą, a procesorem.
    Co do naprawialna da się lecz błąd wraca, najlepsze rozwiązanie gwarancja. W przypadku jaspera możesz spokojnie spać, jest to na prawde dobry i udany model.
     
  16. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to może już moje ostatnie pytanie;), czyli kupić zboxa arcade jaspera 256 lub 512 zbanowanego i sobie dysk dokupić i będzie wszystko fajnie śmigać i nie bedę musiał nic odblokowywać?? Będę mógł odpalać gierki z dysku bez problemu? Bo na graniu w sieci mi nie zależy. I czy są jakieś problemy z podłączeniem do monitora LCD, w ogóle na czym najlepiej grać? Bo mam monitor LG 22 cale.
    I jakieś punkty w Krakowie które się zajmują konsolami, bo PlayStation center z wadowickiej odpada bo maja kosmiczne ceny za wszystko.
     
  17. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Będziesz musiał wgrać nową aktualizację dasha ale to już najmniejszy problem. Wtedy będziesz mógł zgrywać gry na dysk.
     
  18. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po lombardach jest dużo konsoli ale sprzedawcy nawet nie wiedzą co mają
    1 po czym mogę wiedzieć jaki to model konsoli
    2 czy jest zbanowany
    3 kiedy mniej więcej został zakupiony
     
  19. Melkorn

    Melkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
  20. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Najlepiej kup na allegro.

    Powiedz ile masz funduszy to znajdę Ci coś na allegro.
     
  21. marcinekkrk

    marcinekkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ogólnie chciałbym kupić najprostrzą wersje bez dodatków, 5 padów, dysków, tony gier itp. Może być zbanowana bo internet mam tak wolny że prędko sobie nie pogram przez niego. Coś w granicy 400-450 zł. Nowa kosztuje 700zł przerobiona, a w lombardach kwoty sie wahały od 400-500 z dodatkami, no tylko tam nikt nie wiedział co to za model ani nic. Można to jakoś sprawdzić po numerze seryjnym np?
     
Wczytywanie...

Poleć forum