1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox => PC powinno działać a nie działa..

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez zedzed, Maj 22, 2009.

  1. zedzed

    zedzed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    połączyłem xboxa z pc udostepnionym połączeniem kabelkiem scrossowanym, maszynki sie widzą nawzajem (test komputera w xbox przechodzi bez bledu), w windows media player pozwoliłem xboxowi korzystac z zasobów komputera i .. poza tym nic nie działa - nie moge polaczyc sie z xbl (test wraz z internetem jest ok, wywala sie na polaczeniu do xbl) i nie moge z xboxa polaczyc sie z win media player by korzystac z multimediow na komputerze - co jest nie tak ? na tym samym połączeniu dekoder "N" bez problemu korzysta z internetu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    -firewall
    -porty


    jedyne co mi przychodzi na mysl


    BTW.sprawdz ustawienia sieci w x360 i pc,skoro sie widza ale nie lacza to zle ustawienia masz
     
  4. zedzed

    zedzed Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dla tego połączenia (xbox-pc) wogóle wyłączyłem firewall'a, więc chyba żadne porty nie powinny byc blokowane :( pomęczę się jeszcze z ta konfiguracją, chociaż juz mi się nie chce, wczoraj 2 godziny walczyłem i nic
     
  5. flesiek

    flesiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    ja sie podepne pod temat
    mam tak samo rozwiazane polaczenie!!
    mam neostrade - mam router wifi - laptop po wifi - xbox crossem z lapem
    polaczenie mostkowe wszystko ok tylko caly czas problem z MTU :(
    juz robilem wg turtoriala z obnizaniem przez ten program i nawet na routerze ustawilem odpowiednie i dalej blad; niskie MTU
    juz nie wiem co mam zrobic--przewertowalem wszystko na necie i dupa.......
    moze mi ktos pomoc??
     
  6. adrian121

    adrian121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    spróbuj wyłączyć jeszcze program antywirusowy. być może on coś blokuje
     
  7. flesiek

    flesiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    watpie bo u mnie w domu mam lacze z kablowki i wszystko smiga jak nalezy a teraz u dziewczyny na neo lipa :(
     
  8. paladyn155

    paladyn155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem nowy jeśli chodzi o X-a. Swojego mam dopiero od dwóch dni i mam pytanie związane z internetem. Mam liveboxa i jeśli połączę konsolę z komputerem kablem ethernet będe miał także internet w xbox-ie, czy koniecznie trzeba podłączać konsolę do liveboxa, a nie do PC-ta?
     
Wczytywanie...

Poleć forum