1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX pierwej generacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tom Jack Fox, Listopad 16, 2014.

  1. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam jestem Tomek :) Właśnie przed chwilą dostałem od brata XBOXA(tego pierwszego) i jest on niby przerobiony, ma jakies tam evolution x (jak go włączam to jest taki znak batmana jakby ?). Chyba z 20 gier tam jest tylko, ze po angielsku to lipa troche ale dam rade. To menu główne(evo x) jest niestety po niemiecku i chcialem się zapytać co dalej? Mam wgrać jakąś nowszą wersje tego evoluton x albo coś? Specyfikacje to nie wiem jakie ma pewnie te fabryczne. Gdzie jakies fajne gry mozna ściagnąć i jak zrobic zeby te menu bylo po polsku albo chociaz po angielsku. Piszcie propozycje :05.18-flustered:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    I to XBMC będzie normalnie działać z tym evolution x ?
     
  5. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    No właśnie nie wiem :/ Wiem tyle, ze byl przerabiany ale czy dodali ramu to nie wiem ... Da sie to jakos sprawdzic ?
     
  7. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Chłopaki a wiecie może czy jest jakis poradnik po polsku jak to XBMC zaintalować? Bo tak troche rozumiem ale jednak sie boje, ze coś spierdziele.
     
  8. Jenerał

    Jenerał Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    136
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak masz czipa to nic nie spieprzysz. Możesz jeszcze użyć installera i ci się to automatycznie zainstaluje. Polecam puchaty installer :)
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Raczej wątpię, żebyś miał dodany i masz standardowo 64 mb pamięci. Poszukaj w sieci Puchaty Instaler.iso. Wypal na płytę. Ważne aby napęd w konsoli był sprawny. Uruchom tą płytę w konsoli i zainstaluj albo Xbox Media Center albo Unleash X jako dash w konsoli. Cała instalacja jest po polsku.
     
  10. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    A [Autoinstalator] Xbox Mast3r Installer v2 - Gangst3r będzie dobry?
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tego nie przerabiałem, ale myślę, że się nada.
     
  12. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak bedzie dobry, sam z tego korzystam :)

    On wgra Ci stare XBMC ale przez FTP sobie zaktualizujesz wszystko :) Ja mam zainstalowanego glownego dasha jako UnleashX z motywem z dasha starego X360, a programem na PC zmienilem sobie sciezke i odpala mi sie z automatu XBMC 3.5 - konsola mi startuje w 13.7s z flubberem

    Jak nie to pisz na gadu (5672432), postaram sie to jakos wytlumaczyc, no i skombinuj sobie kabel ethernet do konsoli i podlacz do routera lub PC w port LAN.
     
  13. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    A jak moge sprawdzic czy mam czipa czy softmod ?
     
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Najszybszy sposob - rozkrec konsole i zobacz czy cos jest pod napedem :)
     
  15. Tom Jack Fox

    Tom Jack Fox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    No, juz wszystko ładnie zrobilem:peaceful:. XBMC zaintalowalem jakies dodatki, skórki itp. tylko troche mnie wkurza, ze mi się od razu nie włącza z tym polskim dashboardem tylko mam ten stary niemiecki i musze wejść w jedną z opcji i tam odpalic XBMC. Na dniach postaram się rozkręcić konsole i przeczyścic ją troche :congratulatory: I mam pytanie co do gier, mam ściągać iso PAL czy NTSC ?
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ściągasz wszystkie jakie chcesz. Nie ma żadnych ograniczeń przy przerobionym Xboxie w tej kwestii.
     
  17. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sa takie ograniczenia ze przy konsoli przeprogramowanej na tryb NTSC przy odpaleniu gry w wersji PAL bedziesz mial pionowe paski na ekranie takie zielono-fioletowe na przemian, nie wyglada to za ladnie :)

    Takze jak konsola NTSC to gry NTSC :)
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W ustawieniach konsoli sobie zmieniasz czy ma byc ona ntsc lub pal. Paski nie występują
     
  19. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No tak ustawiam ze gra PAL ma byc uruchomiona w PAL lub PAL 60 ale paski jak byly tak sa :) Do GTA SA szukalem przez jakis czas fix'a pod NTSC i udalo sie znalezc, teraz grafika wyglada niezle :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum