1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX pierwszej generacji - problem .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TH0M4S, Wrzesień 22, 2010.

  1. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    Witajcie . Sprzedalem jednemu kolesiowi xboxa na allegro . Byl on w 100 % sprawny . I dzisiaj otrzymalem telefon od niego,ze podlacza konsole,wszystko jest logo XBOX itd. jak ma sie pokazac menu,to diody mrugaja na czerwono - zielono i pisza napisy typu : your xbox requires servis please call customer support . pisze to w roznych jezykach . Konsola przerobiona chipem EvolutionX,na swoja potrzebe zmienilem na UnleashX . Prosze o pomoc,nie mam pojecia co sie dzieje,a nie usmiecha mi sie,zeby pieniadze oddawac ;(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A może podczas transportu kabelki od punktów d0 i innych się odluzowały? Może gościu przyciska szybko przycisk nie włączając czipa albo ejectem. Ewentualnie to weź od niego konsolę i zflas*** tsop jak jest to konsola od wersji 1.0-1.5. Po flashu Tsopa bios modchipa można wywalić albo wrzucić na niego inny bios np do kabelka vga albo cromwella.
     
  4. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    nie za bardzo rozumiem,co tutaj piszesz . Jestem zielony w tych sprawach . Konsole mam w wersji 1.0 . Moze jakbym mu podeslal plytke z PuchatyInstaller i wgralby od nowa unleasha,to byloby dobrze ?
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj tak zrobić.Tylko aby on się na tym znał.
     
  6. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    powiem tak, wez od kolesia konsole i poszukaj na allegro ludzi ktorzy naprawiaja RROD w konsolach xbox 360 i oddaj do serwisu.
    Wyjdzie ci za to ok 50-70 zl ale bedziesz mial spokoj i unikniesz problemow. ew. wyslij kolesiowi tyle kasy i niech sobie sam zaniesie do naprawy
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    widze ze niekotrzy nie odrozniaja x360 od x1.

    Spytaj sie jaki ma kod bledu w lewym gornym rogu ekranu.
     
  8. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    numeru zadnego nie ma . poprostu taki komunikat . myslicie,ze zwykly reinstall softa pomoze ?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj zrobić tak jak to chciałeś wcześniej czyli wyślij mu płytkę z Puchaty Installer.
     
  10. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    juz to zrobilem . Jutro powinna dotrzec do niego plyta,oby podzialalo !!
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Daj znać co i jak jak już ją będzie miał.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i musi byc numer bledu w lewym gornym rogu.
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Niekoniecznie.Ja też tak kiedyś miałem,kiedy w Unleashu wcisnąłem opcje Menu Microsoft i nie wyświetlało żadnego błędu tylko screena w kilku językach i dodatkowo dioda migała na czerwono.Na szczęście własnie płytka z Puchatym mi pomogła czyli,że był to jakiś błąd softwarowy.
     
  14. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    i jestem w czarnej ***** :( odebral plytki wklada do napedu Installer i nic sie nie dzieje . Napisal mi,ze odsyla konsole . Tyle :(

    Wlasciciel konsoli sie pomylil . Wyslal mi screeny i wyraznie jest error 05 . Wyczytalem,ze to blad odblokowanego dysku . Wystarczy przytrzymac dluzej przycisk power i sie normalnie wlaczy . Rowniez wyczytalem,ze zeby go zablokowac potrzeba programu ConfigMagic . Tak sie sklada,ze znajduje on sie na dysku . Powie mi ktos jak zablokowac dysk ? Na googlach szukalem ale wyczytalem tylko jak go odblokowac . Jesli pisze nie zrozumiale,to sory . Ale jestem w niezlym stresie :p

    Sory za double post .


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie tylko w dziale giełda
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musi dluzej przytrzymac bo wtedy startuje z chipa, jak krotko to z oryginalnego dasha ktore nie moze zaskoczyc bo dysk jest odblokowany. ja bym to olal i tyle, do niczego oryginalny dash niepotrzebny.
     
  16. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ale czy Xbox się w ogóle jakoś z czymś uruchamia z tego dysku,czy nic nie startuje ?
     
  17. TH0M4S

    TH0M4S Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    CSW
    Rozmawialem z nim dzisiaj . Ostatecznie odsyla mi konsole . Tlumaczylem mu,zeby przytrzymal dluzej guzik,mowi,ze nie dziala . Ja chcialem,aby wyslal mi konsole,ja sprawdze co jej jest,naprawie ten "niby blad" i mu odesle . Nie zgodzil sie,chce pieniadze . Ja mysle,ze to on cos napierdzielil i teraz struga idiote . Bo co mu szkodzi odeslac mi ja,przeciez pokryje koszty wysylki itd by byla sprawna . Gdzie nie czytalem o bledzie 05 kazdy pisze,aby dluzej przytrzymac guzik,on na to mowi,ze nic nie dziala ! Ja mysle,ze ten koles cos kreci . Mam go gdzies,odesle mi konsole,zobacze co w niej siedzi jak bedzie ok,to odsylam . Bedzie nie zadowolony,prosze bardzo,niech leci do allegro .

    Mala poprawka . Zgodzil sie na taki uklad,ze wysle mi ja,naprawie i odsylam . Mowicie,ze jesli 05 to MUSI zadzialac konsola z przytrzymanym guzikiem ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum