1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX pixele HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jungla99, Wrzesień 23, 2011.

  1. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    Siemka wszystkim, mam taki problem, odpaliłem dziś konsole i nie ma obrazu na tv, rozdzielczość 1080p nie działa, na 720p jest obraz ale są też zielone pixele ;/ sprawdzałem na trzech telewizorach i na wszystkich jest tak samo, na innych kablach HDMI to samo. Czy ktoś wie co jest nie tak z tą konsolą, konsola to ELITE JASPER.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SingByBlaster

    SingByBlaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowales zmienić jeszcze raz rozdzielszość? albo nie wiem format?
     
  4. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    Wszystko zmieniałem i nadal są te zielone pixele
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    jak dziala hdmi i konsola wina będzie z winy kabla sprawdz z innym urządzeniem albo u kogoś co ma xa
     
  6. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    Podpinałem ten kabel do Bluray i do PC, działa normalnie
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    a podlączaleś konsole innym kablem hdmi lub zwyklym kablem?
     
  8. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    testowałem chyba już 4 kable i nic, na av działa normalnie
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    widać wina konfiguracji tv lub na xie
     
  10. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    tv jest git, bo na innych jest tak samo ;/
     
  11. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    a przez kabel vga z koncówkami audio probowaleś o ile tv ma takie wejscie. musisz ustawić takie ustawienia jaki masz tv jak w konsoli i jak w tv .
     
  12. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    niestety w tv nie mam vga ;/
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    po probój na róznych ustawieniach w xie i tv może zadziala
     
  14. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jak się nie mylę to w opcjach xboxa masz takie coś jak ustawienie optymalne obrazu (automatyczne) czy jakoś tak.. Jak to dasz to na jaki format obrazu tobie ustawia?

    Jeżeli to wszystko co robiłeś + zmiany ustawień na xboxie - tv nic nie daje to jest coś z konsolą..

    A jak włączysz grę to te "zielone" pixele nadal są?
     
  15. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    sprawdzal na zwyklym kablu i bylo oki i kabel też coś z ustawieniami
     
  16. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Może problem z ANA/HANA, chociaż to jasper.
     
  17. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
  18. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Może wyjście hdmi w konsoli Ci nie styka
     
  19. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ale kombinujecie sprawdził kable sprawdził telewizory więc winna jest w konsoli co nie odpowiada za obraz najpierw wejście hdmi ale gdyby ono nie stykało to obraz by skakał zanikał itp a nie pokazywał zielone pixele więc karta graficzna jest popsuta, konsola na gwarancję albo do serwisu jeśli nie masz gwarancji.
     
  20. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
  21. jungla99

    jungla99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żywiec
    a ile taka naprawa może kosztować ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum