1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox po flashu - tacka się nie otwiera

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Melon55, Listopad 18, 2009.

  1. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Sflashowałem swojego xboxa przez dosflasher'a.
    Wszystko OK! Czyta zapasowe kopie, tylko za nic tacka się nie chcę otworzyć :DD Nie mam pojęcia dlaczego, LiteOn 85830 :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Poprawnie zamontowalej "EJECT BUTTON" ? :)
     
  4. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Konsola na przycisk od otwierania tacki reaguję, lecz sama tacka już nie... :mad:
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kolega ci dobrze napisał prawdopodobnie źle założyłeś ten przycisk
    ale skoro piszesz że reaguje na przycisk to o co ci chodzi ???
    skąd wiesz że na przycisk reaguje ? skoro tacka ci sie nie wysuwa ?
    opisz dokładniej co sie dzieje ?
     
  6. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Pewni świeci mu się dioda włącznika. Może obudwowa źle złożona lub napęd źle dokręcony. Zdejmij obudowe i wtedy sprubój otworzyć. Jak się nie otworzy do gratuluje. Właśnie rozwaliłeś sobie napęd.
     
  7. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Reaguje, ponieważ przy włączonej konsoli, wciskając przycisk zmienia się status:

    Zamknij napęd,Otwieranie, Odtwarzanie itp. :confused:

    A konsola jest cały czas bez obudowy ;)
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to jak czyta kopie skoro tacka sie nie otwiera ???
    może źle kable od napędu podłączyłeś ?
    albo padła elektronika napędu
     
  9. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ponieważ tackę otwieram "ręcznie" tak jak przy flashu, poprzez wyciągniecie kabelka z wtyczki.
     
  10. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Up

    Bo sam nie wiem co mam już z tym zrobić :mad:
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    zobacz czy w napędzie nie spadł pasek napędowy od wysuwu tacki - taka czarna gumka
     
  12. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wg mnie wtedy tacka by się w ogóle nie otwierała...
     
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    A reszte swoich problemów opisz w własciwym dziale:).
     
  14. Melon55

    Melon55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam

    Bardzo prosiłbym o pomoc, zrobiłem już wszystko co mi do głowy przychodzi.

    Obejrzałem cały napęd, bawiłem się kablami itp.

    Nie mam pojęcia co może być z tym napędem

    LiteOn 85830C iXtreme 1.60
     
  15. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    sprawdz czy kabelek ktorym podlacza sie zasilanie do napedu nie ma wywalonych z wtyczki jakis pinow... czasem sie zdarza ze one wychodza i niedochodzi prawidlowy syngal w tym wypadku moze to byc ten odpowiedzialny za otwieranie tacki.

    najlepiej sprawdzic czy inny naped ma to samo w twojej konsoli, bedziesz wiedzial czy to kabel czy sam naped.
     
  16. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Ja mam podobny problem w 360 :) Gdy wcisnę przycisk od otwarcia to tacka się ruszy i koniec. Podczas naciśnięcia przycisku muszę mocno nacisnąć palcem na "środek" tacki i gdy wcisnę przycisk to trzeba puścić tackę i się wysuwa (nie za każdym razem) :) Spróbuj tak :D
     
  17. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Miernik w reke i dzialaj ;)
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mialem u siebie 2 takie konsole - uszkodzona plyta glowna, prawdopodobnie mostek poludniowy.
     
  19. Sector152

    Sector152 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miałem identyczny problem... W moim przypadku wystarczyło nacisnąć przycisk i puknąć lekko w tackę.
     
  20. jendkerss

    jendkerss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legionowo
    pieprzenie kotka... kurcze ludzie to nie jest żaden mostek południowy czy coś... w liteonie za wysuwanie tacki odpowiadają rezystory napięcia. gdy spalisz któryś rezystor napęd będzie działać ale tacka się nie wysunie. z tego co pamiętam to za wysuwanie tacki były odpowiedzialne te dwa rezystoki obok r707 czy r709 tam są dwa rezystkorki po bokach. i one odpowiadają za wysuwanie się tacki. napięcie w nich to jeśli się nie myle 100Ohm... ale nie pamiętam bo dawno to robiłem
     
  21. jendkerss

    jendkerss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legionowo
    oczywiście to co napisałem jest odpowiedzialne gdy wyświetla nam się otwieranie/zamykanie... a tacka ani drgnie...
     
Wczytywanie...

Poleć forum