1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox pod TV LCD?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kucharSP, Październik 25, 2014.

  1. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Jak wygląda sprawa podłączenia Xboxa 1 generacji pod TV LCD? nie będzie problemu?

    Czy lepiej dołóżyć do X360?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Damiano GTi

    Damiano GTi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    105
    Polubienia:
    100
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zależy jakie gry chcesz. Jeżeli nowsze wiadomo x360. Starego Xboxa można pod euro podłączyć więc nie problem.
     
  4. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie nie wiem co zrobić... bo chciałbym wydać nie więcej niż 200 zł... tak to upolować można 360 bez hdmi a do tego przeróbkę wrzucić (nie wiem jakie koszta) i z nagrywaniem płyt jest chyba problematycznie nie?

    Aha widzę że na Xboxa 1 strasznie stare tytuły, PS2 wygląda lepiej... ale chyba mi się nie widzi.

    Chcę kupić konsole pod Pro Evo i Fifę.
     
  5. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    1 osoba to lubi.
  6. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak swietna jakosc, hahaha

    Chlopie pojechales, jak moze byc swietna jakosc na kablu composite i to jeszcze na LED tv lub LCD czy tam Plazmie ??
    No daruj sobie :D
    Do takiego TV tylko kabel component dla Xbox'a (Classic nie ma HDMI :) )

    Ja ostatnio kupilem classica z componentem, zrobilem softmoda i jedynie co to swietna jakosc obrazu jest w menu, a w grach porownywalna do PS2, a na filmikach z yt niby taka piekna grafika, cienie bardzo ladne.

    Nie zapomnij o przestawieniu eepromu konsoli na NTSC i wlaczeniu w menu 1080i, 720p i 480p.

    Forza Motorsport niby na classicu ma dzialac w 720p, a u mnie ciagle 480p (mam wersje NTSC lub multi region)

    Nie ma porownania w grafice tejze Forzy 1 na Classicu i X360 jest kolosalna roznica, X360 nawet odpala Forze w 1080p i grafika jest wysmienita, te kolory, cienie. Na moim classicu niestety tego nie ma :( Troche sie zawiodlem.


    Ale na pewno konsola Xbox jest lepsza od PS2 :)
    Mam obie konsole i Xbox jest lepszy, bo ma HDD bez modzenia w konsoli oraz przerozne emulatory, XBMC :)

    Ja tam troche polutowalem sobie i mam tez HDD w PS2 Slim :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli X360 nawet bez hdmi będzie o wiele lepszy od xboxa 1? Czyli polować na x360, trochę się boje czerwonej diody...
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Xbox 360 bez hdmi. To wyrzucone pieniądze w błoto.
     
  9. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    Człowieku weź sie nie unoś, tylko czytaj ze zrozumieniem i pomyśl to na prawdę nie boli. Mówimy tu o konsolach 6 generacji. Kiedy to nie było HD i kablów HDMI. Grafika była jaka była więc czego sie spodziewasz bo Xboxie Classic i PS2 ? Chcesz wycisnąć z tych konsoli 720p ? 1080p ?

    A poza tym gratuluje porównałeś Xboxa Classic z Xboxem 360. Normalne że na X360 grafika będzie lepsza bo to jest zupełnie inna generacja konsoli. Lepsze "bebechy" , gry z lepszą grafiką .

    Wiem mądralo że do Xboxa Classic nie ma kabla HDMI, ale gdybyś pomyślał do domyśliłbyś się że porównuję grafikę Xboxa bez SoftModa z Xboxem z SoftModem, różnica jest spora.
     
  10. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    Normalne że Xbox 360 będzie lepszy od Xboxa Classic. Po to jest inna generacja konsoli. Tak ciężko to pojąć.
    Pomyśl czy np.: iPhone4 może być lepszy od iPhone6 ? Normalne, że z iPhona4 za żadne skarby świata nie wyciśniesz tego co z 6 i nie ma się co dziwić tak jak to robi kolega Dragon1493, że na Xbox Classic ma brzydką grafikę.
     
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wiesz co odpalalem te same gry na Xbox Classic bez softmoda i z softmodem i jakosc obrazu jest taka sama...
    Jedynie w menu obraz jest wyostrzony, bo tam jest te 720p czy 1080i, w kazdej grze maksymalnie mam 480p nawet w tych co pisze na liscie ze obsluguja 720p czy 1080i, takze to jest sciema z tym lub moze wina wgranego dasha ?? :)

    Ja mam UnleashX

    Ogladalem filmiki jak wygladaja gry z Xbox Classic na yt, taka Forza czy Gta San Andreas, a u mnie grafika jest duzo gorsza niz ta z filmikow (pewnie byly filmiki krecone przez X360), grafike moge smialo porownac do PlayStation 2, a ta podobno miala bys lepsza od tej konsoli...
     
  12. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Eh... czyli jakiej x360 konkretnie szukać? Chciałbym wydać max jakieś 250 zł :( z HDMI będzie ciężko.

    Chyba poniżej 300 zł to można pomarzyć o czymś konkretnym.
     
  13. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dozbieraj jeszcze 50zl i za 300 kupisz juz Slima lub Jaspera :)
    Najlepiej wypatruj za Slimka :)

    Jest to do kupienia, bo ja sam za swoja slimke dalem 300zl :)

    Konsoli bez HDMI i do MFR Date przed 2008-08 nie kupuj, bo one padaja na RROD :)
    Oczywiscie zwracaj tez uwage czy przy dacie czasem nie pisze Service Date :)
     
    1 osoba to lubi.
  14. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    Za takie pieniądze zapomnij. Jeśli chcesz kupić dobrą konsolę to Slim lub Jasper ( wydatek 450-600 zł ) oczywiście możesz dać mniej tylko potem nie płacz, że konsolka padła.
     
  15. DuelosXX

    DuelosXX Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2014
    Posty:
    83
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    okolice Krakowa
    Nie mówię tu o jakościach gry bo żaden SoftMod lub coś innego nie ma wpływu na jakość grafiki w grze !
    Mówię tu o wyświetlaniu obrazu na plazmach .
     
  16. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok to będę szukał slim lub jasper. Po czym poznać Jasper najlepiej?
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Największa bzdura w studni największych bzdur.
     
  18. kucharSP

    kucharSP Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli ktoś by chciał mi pomóc to byłbym wdzięczny, moje gg 1507969. W zamian mogę zaoferować porady odnośnie telefonów ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum