1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox podłączenie pod hdmi POMOCY!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Richol, Luty 19, 2011.

  1. Richol

    Richol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc tak mam xboxa 360 bez wejścia hdmi, posiadam kabel Component HD AV ale mój telewizor niestety nie ma wejścia na 5 jacków tylko na 3 takze nie wiem czy cos z tego bedzie tym kablem ;/ moj telewizor to lg led z 4 wejsciami hdmi, wejsciem vga,,rgb i euro. Powiedzcie mi co mam zrobicy zeby x+a podczyc tak zeby chodzil na wysokiej rozdzielczości.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprzedaj tego xboxa i kup z wejściem hdmi bo tak to nic nie zaradzisz.
     
  4. mixyr

    mixyr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tarnów
    ale tobie chodzi o to żeby podłączyć x'a przez HDMI, by chodził w wysokiej rozdzielczości nie mając x'a z wejsciem HDMI... hehe, a to jest w ogóle możliwe?
     
  5. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie to nie jest możliwe. Najrozsądniej będzie sprzedać tą konsole i kupić sobie arcade (jaspera, bo to co masz to pewnie jeszcze falcon) z hdmi i cieszyc się obrazem jak żyleta.
     
  6. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    to co on ma to zapewne core,mozesz dokupic kabel vga lub componenta te wejscia to chinche nie jacki :) ale jak pisali lepiej sprzedaj :D jezeli wogole to ktos kupi
     
  7. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dla mnie daremną jest gra na componencie wygląda to tragicznie przeciez.
     
  8. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    kogo to obchodzi że dla ciebie jest daremne? ;d jego sprawa co zrobi
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  10. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Pod VGA jakosc nie będzie zla w przeciwieństwie do twoich postów sa "daremne"
     
  12. bojesieludzi

    bojesieludzi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2010
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rób mu wodę z mózgu... Część gier wyglada dużo gorzej właśnie przez to że obraz nie jest wystarczająco ostry.
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A nie pomyslales ze to od gry zalezy, co ma ostrość obrazu jak zastosuje oryginalny kabel VGA to bedzie mial bardzo dobrej jakosci obraz, ja tu nie mowie o kablu za 10zl
     
  14. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ludzie krew mnie zalewa.
    Przez component może isć 1080p
    Jemu chodzi o to , że ma kabel component ale nie może go podpiąć pod tv bo w tv niema takiego wejścia.
    Kabel dodawany standardowo do xboxa to nie component tylko composit a to jest przeogromna różnica.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No i ?
    Pozostaje albo kupno kabla VGA albo euro --> component

    W obu przypadkach jakosc bedzie dobra jak zastosuje sie dobrej jakosci kable
     
  16. bogdan6120

    bogdan6120 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    169
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a kolego nie mam tak przełącznika na tv.Przestaw z HDTV na TV i będzie działać na 3 cinche oczywiscie wtedy tylko rozdzielczość 480
     
  17. Richol

    Richol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm kupno nowej konsoli odpada odrazu gdyż nie mam wystarczającej ilości hajsu.. zależy mi na tym zeby znalezc jakis kabel np ktory zamiast 5 czinczy ma koncówke vga i 3 czincze czy euro i czincze tak zeby osiagnac wysoką rozdzielczość, jest cos takiego? jak tak to mozecie zmi podac linka tak zeby sie dowiedziec ile to kosztuje?
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    allegro.pl - znajdziesz w 5 sek
     
  19. kamykle

    kamykle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie trzeba nic sprzedawac, sa po to przejsciowki, jakos ja mam podlaczonego laptopa do tv konsole, i dekoder cyfrowy, a i wszystko na jednych glosnikach przez czincze, a Tobie tylko chodzi o podpiecie czegos pod tv na hdmi. To kup przejsciowke 1 wyjscia na 2 wejscia hdmi i podepnij 2 rzeczy do jednej, a jesli zle zrozumialem to kabel dvi z jedenj strony, a z drugiej hd, i zeby chodzilo ladnie to musisz soknfigurowacrozdzielczosc w tv, inaczej nie bedzie obraazu, mi lapalie przy dekoderze 1080, a przy konsoli 1920 na iles tam nie wiem dokladnie, bo nie pamietam, ale zaszalem i wczoraj powydawalem troszke na przejsciowki...Nikogo mysle, ze nie urazilem swoja wypowiedzial, chcialem poinstruowac, swoimi metodami.
    A po zastanowieniu i obliczeniu zmiejsze te dzeki i do ixa+tv jeden hdmi, i od konsoli 2-gi hdmi, oczywiscie, na przejsciowce, i to i to bedzie chodzi z dzwiekiem i obrazem i od razu zmiejszy sie ilosc kabli, ale jesli nie chce CI sie tak komvinowac to zrob, tak jak napisalem wyzej, albo przynajmniej popatrz na necie, obrazki, poczytaj opisy, jak to wyglada i co to da, a mowie Ci, ze nie pozalujesz, zwykly kabel hdmi 12zl bo sam wczoraj kupowalem, heheh:) Jak cos to pisz na priv... POzdrawiam:)
     
  20. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Komponent to raczej max. 720p.
     
  21. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie osiągniesz jakości HD bez HDMI lub component.
     
Wczytywanie...

Poleć forum