1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox - Prąd USA a PL...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DarkPowered, Sierpień 8, 2011.

  1. DarkPowered

    DarkPowered Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapewne ten temat był nie raz poruszany ,lecz nie znalazłem na odstatnich 4 stronach nic o tym a potrzebuje odpowiedzi.

    Mili państwo posiadam konsole z 2002roku... własnie dziś otrzymałem ją ze Stanów Zjednoczonych... jak pewnie wiecie jest tam inne natężenie prądu...

    Oczywiście kupiłem przejściówkę , lecz nie jest to żaden transformator (prostownik) lecz zwykła przejścióweczka za 6złotych... Podłaczyłem konsole i nic... zero reakcji... rozmawiałem z osobą od której dostałem konsole. Powiedziała ,że w Stanach normalnie działała... hmmm... z tego co wiem taka konsola nie powinna mieć problemu z odpaleniem na europejskim prądzie...

    Chciałbym się dokładnie dowiedzieć czy:

    1. Konsola posiada jakiś bezpiecznik przed zbyt wysokim nateżeniem prądu?
    2. Czy możliwe jest , że konsola przez zawysokie napięcie mogła się już spalić?
    3. Czy potrzebny będzie transformator , jak tak to jaki?
    4. Jeżeli konsola jest uszkodzana... co będzie trzeba wymienić , najprawdopodobniej?
    5.Czy można oddać konsolę do naprawy, reparacji ?

    Dziękuje za odpowiedzi!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Trox

    Trox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    RapDOM
    Konsola z 2002 :eek: lepiej kup sobie nową , bo jesli jest z nią cos nie tak szkoda pakowac kase.
     
  4. fifian

    fifian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Hm.. nie chcę nikogo oczerniać ale wygląda na to, że osoba ta przysłała mi niedziałającą konsole. Jeśli dobrze znasz tą osobę prywatnie to możesz wykluczyć tą możliwość. Uważam tak dlatego, że kupiłem w tamtym miesiącu konsole które miała mieć RROD, okazało się, że nie ma RROD, po wciśnięciu power zero reakcji. Trup. Okazało się, że konsola to zwykły szmelc a ja zapłaciłem spore pieniądze za coś co nie nadawało się do niczego. W tym przypadku nie było mowy o naprawie.

    Edit: Właśnie skapowałem, że mowa tu o pierwszym Xboxie.:eek:
     
  5. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Zasilacz powinien być na napięcie od 110V do 230V wiec powinno wszystko działać (sprawdź na naklejce na zasilaczu).
     
  6. DarkPowered

    DarkPowered Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak na zasilaczu jest 110-120V , na elektronice i elektryce prawie w ogole sie nie znam ...
     
  7. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    jeżeli podłączyłeś ją do prądu przez tą przejściówkę (za 6zł) to masz już po konsoli względnie zasilaczu ;)
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiem jak jest z xboxami 1 ale chyba wystarczy kupić europejski zasilacz, i powinno działać.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    mój kabel zasilający starego Xboxa jest kabelkiem od starej maszynki elektrycznej do golenia - i konsola działa bez zasilaczy, sratów pierdatów już kilka lat bez problemu
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    W USA jest 110V a u nasz 230V więc jak konsola miała Ci się włączyć :) Wymień zasilacz na europejski albo kup transformator :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum