1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox pro 3 diody.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kacper4601, Maj 25, 2011.

  1. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Witam.Mam taie pytanie i prosze o pomoc , chce naprawić xbox 360 pro który ma błąd 3 czerownych migających diod.
    Xbox'a otworzyłęm i teraz nie wiem co zrobić czy płyta jest padnięta czy może dać nową paste na cpu.Zależy mi bardzo na napraiweniu xboxa i chciałbym zrobić to sam.Gwarancji już nie ma a nei chce płacić kupe kasy za serwis .
    Dziękuje za wszelką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie napisałeś najwazniejszego jaki kod błędu
     
  4. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Zaraz sprawdze ale wiem że na zasilaczu pali sie zielona lapmpka.
     
  5. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Kod błędu 0102
     
  6. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    0102 mozesz wymienic paste ale to ci nie pomoze zbytnio o ile się właczy to i tak na chwile i rrod walnie. Co posiadasz jakie przyządy do naprawy
     
  7. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Mam wszystkie potrzebne śribokręty i tyle.O co dokładnie ci chodzi? Zostawiłem konsole włączoną na 5 mniut i pojawiły się tylko 2 czerowne diody ? Dziwne a poźniej kosnola sie wyłączyła.

    Poszłem jeszcze raz do drugiego pokoju włączyć konsole i działa włączyła się jakgdybynic i poźniej znowu włączyły się 2 czerowne diody.A jeszcze z ciekawości dotknałem radiator i jest bardzo gorący nawet parzy jak sie dłużej przytrzyma , napewno nie pomogła by pasta?
     
  8. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2 czerwone diody przegrzanie konsoli zdejmowałeś radiatory i wymieniłes paste?moze potem za słabo xclumpy domocowałeś i się przegrzała z tad te diody 2.Wentylatory weszły na wyzsze obroty przy tym?
     
  9. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    rrod 0102 to masz bład gpu lub pamieci ram wymień tą paste dobrze wyczysc radiatory ze starej i rdzenie cpu i gpu z pasty nałóz nową i włacz potestuj
     
  10. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Ok spróbuje to zrobić jak coś to dam znać dzięki za pomoc.
     
  11. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Zostało mi do rozkręcenia te 2 " x " te 2 śrubki na radiotorze z górnej części płyty głównej odkręciłem , a te " x "jak ?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No całą pasta pomorze ci na 2 dni:)Trzeba mieć piecyk do bga w najgorszym wypadku hot air
     
  13. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    No tak ale z tego co czytałem to dużo ludzi po nałożeniu dobrze świeżej pasty naprawiła xa i chodziło na cacy oczywiście rod zawsze może powrócić ale to nie musi być konieczne .Przynajmniej tak myśle może masz inną opinie , a jeśli tak to jaki na to sposób oprócz wymiany konsoli lub płyty głównej.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1069
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kupno nowej pasta tu nic nie pomaga a docisk radiatora;)
     
  15. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ale wymiana pasty to podstawa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum