1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX proszę o radę.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MrMax, Styczeń 7, 2011.

  1. MrMax

    MrMax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem gdyż ostatnio na mojej konsolce pojawił się błąd 0102 (tzw zimne luty). W komisie zażyczyli sobie 300 zł za naprawę i około 2 miesięcy na czekanie. Jednak mam okazję kupić działającego xboxa za 250 zł gdyż koledze jest nie potrzebny. Jedyny mankament w tym że on ma przerobioną konsole na iXtreme 1.5 a ja miałem przerobioną na iXtreme 1.6. Z tego co się orientuje to te przeróbki obejmują tylko napęd. A wiec do sedna sprawy pytanie pierwsze czy jak wymienię napęd z mojego X'a do tego nowego będę miał ją przerobioną na iXtreme 1.6 czy też nie ? Pytanie drugie jeżeli by to było niemożliwe czy mogę po prostu wymienić płytę główną w starym xboxie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    W obu przypadkach musisz wgrac nowe fw do napedu najlepiej LT+ 1.1 i wszystko bedzie Ci chodzic stare gry rowniez:)
     
  4. soldium

    soldium Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    wrocław
    na pierwsze nieznam odpowiedzi ale co do 2 powiem tak n ei warto wymieniać płyty bo to cholernei drogie prawie jak nowy x więc nie polecam
     
  5. Baca

    Baca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Da się wymienić napęd aczkolwiek lepiej tego nie robic, ja na twoim miejscu po prostu zrobił reflash z ixtreme 1.5 na LT+ i będziesz sobie spokojnie mógł śmigać na live, i od razu odpowiem, nie, jeżeli masz już jakieś ixtreme w napędzie to reflash na LT+ nie jest trudny, 20 min roboty :)
     
  6. MrMax

    MrMax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm czyli po prostu kupić od kumpla tego x'a i zrobić reflash na lt+ 1.1 ?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. MrMax

    MrMax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale z tego co czytałem bez jakiegoś sprzętu samemu się tego nie zrobi.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Jesli jest juz iextreme w napedzie nie potrzea zadnych sprzetow poza Kontrolerem SATA(jakikolwiek) - może być np popularny VIA6421x i kabelkiem sata:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum