1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox przerobiony na rgh bład fatal crash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebastian405, Listopad 15, 2013.

  1. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupiłem synowi konsole z rgh i mam problem.Konsola jest z dashem 16537 i FSD 3 problem polega na tym że każda gra albo sie zawiesza albo wyskakuje Fatal crash .Gry przerabiam według poniższej instrukcji iso2god i za każdym razem nie ma błędów,ścieżke mam ustawioną na Hdd:\Content\0000000000000000\
    2. Wypakowujemy program i uruchamiamy go
    3. Wchodzimy na dysk z danymi i tworzymy folder "Xbox Wypakowane" np. D:\Xbox Wypakowane\ oraz Rebuild, który musi być w folderze Xbox Wypakowane.
    4. W programie klikamy na Settings
    5. W Output Path wpisujemy D:\Xbox Wypakowane\
    6. W Rebuild Path wpisujemy D:\Xbox Wypakowane\Rebuild
    !!!! uwaga, foldery MUSZĄ BYĆ stworzone - inaczej konwertowanie nie powiedzie się !!! (wyskoczy Failed!)
    7. Odznaczamy opcje Always save rebuild ISO i klikamy na samym dole Save Changes
    8. Klikamy na Add ISO, w image location klikamy na browse i wchodzimy do folderu gdzie znajduje się nasz obraz .iso
    9. Klikamy na samym dole na Add ISO
    10. Klikamy na Convert i czekamy.
    11. Kiedy operacja zakończy się sukcesem, w folderze Xbox Wypakowane musi znajdować się folder z dziwną nazwą np. 45415098
    12.1. Jeżeli chcemy aby gra była widoczna z poziomu dasha NXE kopiujemy do folderu Hdd:\Content\0000000000000000\

    Co może być problemem ? źle ściągnięta gra bo sie odpala i dopiero potem tnie a może cos z FSD.Czytałem że moze być problem z pamięcią podręczna ale nie wiem jak to wyczyścić.Pomóżcie bo mam 47 lat i nie znam sie na tym
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pomożemy :)
    Powodów może być kilka
    Na początek pamięć podręczna: w FSD przycisk GUIDE na padzie, i daj ustawienia systemu, wejdź w ust pamięci i tam szukaj : Wyczyść pamięć podręczną.

    Jeśli używacie FSD, to gier nie wrzucaj do : CONTENT/000000000000000000/, tylko zrób sobie folder np. GRY i tam wrzucaj gry.
    Czasem gry w GOD nie chcą działać, lub się zwieszają, wtedy warto spróbować wypakowywać .ISO do .XEX - program eXiso.

    Dashlaunch też warto mieć najnowszy, na dziś dzień to wersja 3.10
     
  4. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyczyściłem pamięć zgodnie z instrukcją,utworzyłem folder Gry na hdd1 zmieniłem też ścieżke i mam pytanie o co chodzi z tym w głąb obok zmieniania ścieżki i jak to ustawić.Następnie skopiowałem medal of honor warfighter zrobiony iso2god wystapił czarny ekran a przy exiso fatal crash juz przy ładowaniu do kampani.Moja wersja dash lunach to 3.10(515).Dodam ze podobne rzeczy dzieją sie na innych grach,sa to pliki iso które wypakowuje programem 7zip.
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To "w głąb" oznacza jak głęboko ma skanować foldery z grami, jak masz w głównym, folder z grami i w nim gry ,to śmiało na 2 zostaw...
    Co do błędów to dziwne. Nie wiem czy w MoH:Warfighter nie trzeba textur HD dograć, żeby działała...
    Kernel i DL masz najnowsze z tego co widzę, a FSD też masz świeży ? - rev775 jest najnowszy - sprawdź, a jak z innymi grami ?

    Wgl, to napisz jaką masz konsolę, czy z dyskiem twardym?
     
  6. Caibre

    Caibre Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
  7. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam konsole slim 250 GB,FSD 775.Przy przerobieniu na xex występuje błąd fatal crash,to samo jest z Medal of honor 2010 i crysis 2 na żadnym typie plików nie idzie ani na god lub xex.Jak kupowałem konsole to niezdawałem sobie sprawy że tyle problemów bedzie myslałem ze wgram na dysk i bedzie ok.Moze to wina żle sciągniętej gry chociaż przy przerabianiu iso2god i exiso wyskakuje że błędów nie było.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wygraj na nowo fsd

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak najprościej wgrać nowego fsd,czytałem ze można podmienić pliki juz z istniejącym i jak cos zrobie żle to bedzie to odwracalne?
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najprościej jest skasować cały folder z fsd z menagera plików XEXMENU, następnie skopiowac z pena lub przez ftp świeży fsd...filozofii nie ma :)

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  11. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak z managera xexmenu usunałem plik z folderu fsd usunałem Polish.xex735 i wgrałem nowy Polish.xex775 no i skórke default wrzuciłem do skina.Uruchamia sie i pisze ze jest 3ver775 czyli chyba działa.Na chwile obecna mam FSD 3ver775 dash lunch 3.10 (515) i dashboard 16537 a podczas gry wyskakuje dalej Fatal Crash intercepted a sa to wszystkie gry jakie posiadam czyli Moh 2010,Crysis 2,Forza 4, MoH Warfighter.Co moge jeszcze zrobić a moze te gry sa żle sciagnięte ?Prosze o pomoc
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie używaj pl pliku oraz skorki

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. sebastian405

    sebastian405 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrane mam anglojęzyczną wersje 3.0755 ze skórka default eng ,wyłączonego avatara jak i obrazek avatara i dalej jest błąd fatal crash.Może wgrać starsza wersje fsd.prosze o rady bo juz nie wiem co moze być nie tak
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. Dawid Kusz

    Dawid Kusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czę™stochowa, Poland
    WItam, mam ten sam problem co kolega. Chodzi o to że przebrnołęm wszystko od nowa razem wszystko powgrywałem nowe, FSD DASHE KERNELE to i tak save`y pochodziły 2 tyg. i później FATALCRASH. Jest problem z savami. Bo sama gra się uruchamia.
     
  16. BYK

    BYK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    47
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    kolego zmien dysk miałem to samo. Kup dysk przenosny pod usb max 2tb.
     
Wczytywanie...

Poleć forum