1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox przez router neostrada livebox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukasz108min, Październik 26, 2010.

  1. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Mam xboxa 360 arcade jasper z dyskiem 20gb nie mam do niego wifi i chciałbym podłączyć xboxa do internetu aby zagrać w gry multiplayer
    Mam Neostrade 2mb z Tv i modem livebox w innym pokoju niż konsola i komputer
    Chciałbym podłączyć przez ethernet router do xboxa aby ten router łączył się z liveboxem a internet i tv działały jednoczesnie na Tv,PC,X-360

    Jaki router wybrać?
    Czy da się tak podłaczy?

    Prosze o odpowiedź szybką
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ba._Ba.

    Ba._Ba. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nada się każdy ethernet router (xDSL) bez wbudowanego modemu. Pod WAN podłączasz liveboxa w to miejsce zamiast komputera a pod złącza LAN pozostałe urządzenia, reszta opisana w instrukcji.
     
  4. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Bierz jakiegos taniego TP-Linka. Nie ma potrzeby przeplacac.
     
  5. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Dzięki za pomoc:)

    Tylko nie rozumiem "zamiast komputera" czyli że będe musiał podpinac kompa jak będe chciał wejsc na neta a pózniej znów router aby zagrac na x?
     
  6. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Nie chce ciągnąc kabla przez cały dom wole bezprzewodowo i czy będe mógł korzystac z pc i xboxa w tym samym czasie?
     
  8. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak,ale jak chcesz bezprzewodowo to musisz miec adapter wi fi do xboxa,ktory kosztuje ~130zl.
    Wg.mnie lepiej kabel pociagnac i ten kabel gdzies skryc np.pod listwy od paneli.
     
  9. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Zamiast adaptera chce mieć router.Chodzi o to aby router wifi łączył sie z liveboxem
     
  10. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    ja mam edimax, podpiąłem kabel i od razu działało bez żadnych problemów
     
  11. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    A ten edimax to jest takie wifi usb?
    ale to jest troche drogie:(
     
  12. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kup sobie np. router TP-Link WR340G. Może on działać jako AP lub kablem podłączasz do live boxa poprzez port LAN w liveboxie i WAN w tp-linku
     
  13. lukasz108min

    lukasz108min Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jezzy
    Dzięki już wszystko wiem
     
Wczytywanie...

Poleć forum