1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX - Pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mrdeoble, Styczeń 18, 2014.

  1. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, niedawno kupiłem używanego xboxa (2005-05-29), tylko nie dostałem do niego zasilacza ani kabla zasilającego, więc nie wiem czym go podłączyć do gniazdka. Z tyłu mam wejście na kabel taki jak w magnetofonach/radiach etc, obok tabliczka (100 V - 127 V ~ 2.1A 50/60HZ)
    szukałem sporo w internecie i tutaj na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi więc postanowiłem napisać, może dla każdego to banalne pytanie, ale nie chce po prostu spalić konsoli podłączając np bezpośrednio samym kablem go do kontaktu. Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kupiłeś konsolę w wersji NTSC i to taką starą ? Nie wiadomo czy w ogóle jest sprawna.
     
  4. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gwarantował mnie o 100% sprawności, dlatego chce jak najszybciej sprawdzić konsole czy działa.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    potrzebny jest zasilacz, ale z tego co napisales to masz wersje USA, druga sprawa czy tak stara konsola wogole dziala jeszcze
     
  6. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzie mogę dostać taki zasilacz ile może kosztować?
     
  7. MiloPL

    MiloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Raczej ciezko ci bedzie znaleśc,2 sprawa jest taka czy jest wogole sens to sprawdzać ile za to dałeś 50 zł ???
     
  8. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak nieraz jest fajnie wrócić do starych czasów i pograć w Pegasusa to można i w starego xboxa popykać. jednak sam fakt jest taki, że potrzebuję zasilacz, bo kabel zasilający który podłącze do zasilacza to każdy będzie pasował.
     
  9. MiloPL

    MiloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak tylko takie wynalazki raczej pasowałoby kupowac już z zasilaczem bo teraz cieżko takie rzeczy dostać
     
  10. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "pasowałyby" ale stało się jak się stało i chcę się tylko dowiedzieć jaki zasilacz potrzebuje i tyle.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Moge miec tak zasioacz tylko sprawdz jakie masz podlaczenie czy 2 rzedowe czy jedno. Sprawdzisz rozbierajac konsole

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zrób jeszcze zdjecie płyty głównej, bo masz napewno dwu-rzędowy zasilacz, jednak w wersja 1.6 różniła się od 1.5 (jak dobrze pamiętam to STBY jest 3.3V). Mam taki od 1.5 więc masz do wyboru - albo kupić i przerobić (ewentualnie moge to zrobić) lub przerobić Twoj na 230V.

    pozdrawiam, Sowa
     
  14. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Masz Xa 1.6 tak więc jak pisałem, albo przerabiasz zasilacz na 230v, albo kupujesz od 1.5 i kombinujesz, chyba że uda Ci się znaleść od 1.6 to wtedy 'plug n play' :)
     
  16. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogę mieć oryginalny zasilacz od x1.5 220V będzie pasował?
     
  17. MrMajst3r

    MrMajst3r Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie, konsola 1.6 ma inny rodzaj zasilacza.
     
  18. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To już jestem bezradny, szukam wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć takiego zasilacza..może komuś się coś gdzieś obiło?
     
  19. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Sprawdź stronę toroidy....pl! Mają w sprzedarzy transformatory które z polskiego robią amerykańskie napięcie! I nic nie kombinujesz z zasilaczem tylko podłączasz transformator do gniazdka a do niego konsole i po temacie! Kupowałem taki do wieży! Ni hu hu musi chodzic!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
    1 osoba to lubi.
  20. mrdeoble

    mrdeoble Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielkie, przydało się i to bardzo :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum