1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox raz czyta płyty a raz nie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Under555, Luty 7, 2011.

  1. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć, mam Xboxa Premium z HDMI oraz dyskiem 60GB. Przerobiony został jakiś czas temu i ma on ten prawie najnowszy xtreme.
    Wszystko śmigało w porządku, przeszedłem m.in. 007 blood stone, Red Dead Redemption - oczywiście chodzi mi o kopie bezpieczeństwa.
    A wszystko chronologicznie było tak:
    1. Zainstalowałem 007 na dysku, przeszedłem, usunąłem
    2. RDR zainstalowałem, przeszedłem
    3. Próbowałem zaisntawlować Alana Wake PL (wiem, że on nie ma AP25) ale nia dało rady - płytę wyczyścić kazało.
    4. Brotherhood tam samo nie dało rady ale to ma AP25
    5. Skołowałem sobie Test Drive 2 no i wypaliłem ale nie mogłem zainstalować - pomyślałem, że ma AP25 ale jak się potem okazało nie ma.
    6. Spróbowałem zainstalować 007 raz jeszcze - dało radę

    Co to może być? Wszystkie pliki iso wypalałem na Verbatimach takich samych, IMBburn 2,4x zawsze.
    Przy Brotherhooddzie, Test Drive i Alanie taki sam napis wyskakiwał - wyczyścić płytkę miekką szmatka.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. kacper4601

    kacper4601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdynia
    Może pad ci napęd?Jedyne co radze zrobić to odflashować i do serwisu o ile masz jeszcze gwarancje.
     
  5. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Stawiam na zajechaną nagrywarkę (jakość płyt wtedy nie ma większego znaczenia), długo już na niej nagrywasz?
     
  6. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak jak koledzy wyżej możliwe, że masz zajechany napęd, bądź nagrywarę.

    Zobacz czy uda Ci się wrzucić gry na HDD, o ile takowy posiadasz.
     
  7. Buszi69

    Buszi69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tez tak mialem, ale nie wiem czego to jest wina. Ja probowalem instalowac gierke i jak wyskakiwal komunikat, zeby wyczyscic plytke, to instalowalem od nowa az w koncu sie udalo a potem juz chodzilo. Z 2 gierkami tak mialem ;D Na szczescie problem juz nie wystepuje :) Nie mam pojecia co to sie stalo ;D
     
  8. Under555

    Under555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrywarka to Liteon, mam ją od roku.
    To co ja mam w końcu robić? Mam zewnętrzny dysk 500GB na USB - jak go użyć i do czego? tj. jak gry na niego skopiować?


    PS. :/ nagrałem sobie kiedyś Prototype na moim kompie i dzisiaj zrobiłem to ponownie - za każdym razem dało się zainstalować tą grę na dysk Xboxa. Jedyne co zauważyłem to to, że dzisiaj przy nagrywaniu nagrywaraka strasznie głośno pracowała.
     
Wczytywanie...

Poleć forum