1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox RGH i zewnętrzny dysk. Co i jak ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamcio100, Lipiec 25, 2014.

  1. kamcio100

    kamcio100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siemanko. Dzisiaj przyjdzie do mnie paczka z xboxem który jest przerobiony pod RGH. Poczytałem troche o tym, i mam pytanie czy mógłby mi ktoś napisać jak krok po kroku zrobić tak aby gry działały z dysku.

    Bo ja rozumuję to tak:

    Pobieram grę w pliku .iso, konwerteruje ją do GOD, następnie formatuję dysk pod FAT32, tworzę na nim folder nazwą 16-nastu zer, potem wrzucam do niego te wygenerowane katalogi, i mogę grać ?

    Bo nigdzie nie mogłem znaleźć takich krok po kroku instrukcji, tylko właśnie wszystko rozrzucone po świecie jest.. Dzięki z góry za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Gry najlepiej convertować w Iso2God.
    Dysk musi mieć fat32 i możesz sobie wrzucać do jakiego katalogu chcesz, dlc to inna bajka.
    Pamiętaj ,że dysk na zewnętrzny wykryje ci tylko freedash. Na forum jest masę poradników.
     
  4. kamcio100

    kamcio100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I tym programem już przekonwerterowałem gry, i teraz od razu wrzucam na dysk i jest ok tak ? A potem one się automatycznie dodadzą do biblioteki ?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli w FSD masz autoscan włączony i poprawnie ustawione ścieżki to tak.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie musisz tworzyć folderu z 16 zerami.
    stwórz sobie folder o nazwie np "Pełne wersje" i tam wrzucaj gry, Do folderu o nazwie "XBLA" wrzucaj gry arcade itd, pamiętaj tylko żeby dodać ścieżki w ustawieniach fsd.
    z takiego dysku zewnętrznego nie uruchomisz DLC więc zabawa w folder z 16zerami to pierdoła.
     
  7. kamcio100

    kamcio100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, więc tak... Pograłem sobie już troche, ale jeszcze nie mam dysku więc narazie tylko z Pena, i ok, chcąc zagrać z pena wchodzę w menadżer plików, wchodze na niego i odpalam gierke i tutaj jest ok..Natomiast...

    Gdy już będę miał dysk, i wrzuce tam kilkanaście gierek, to jak zrobić aby wszystkie gry były widoczne w katalogu xboxa ?
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    musisz dodać ścieżki w ustawieniach fsd.
    wejdź do działu JTAG/RGH, tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania
     
  9. kamcio100

    kamcio100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okej, to wiem już co i jak tylko jeszcze jedno pytanie.

    Jak dodawać foldery ? Tzn czy dodawać foldery te które wygenerował mi program czy te foldery które są w tych folderach ? :)
     
  10. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Folder który wygenerował program ale mozesz zmienic nazwe folderu na nazwe gry
     
Wczytywanie...

Poleć forum