1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox RGH nie odpala

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Rusłan Bahrutdinov, Luty 7, 2016.

  1. Rusłan Bahrutdinov

    Rusłan Bahrutdinov Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Cześć,
    Mam nietypowy problem.
    Od kilku dni nie odpala mi Xbox. Włącza się z przycisku na padzie oraz z przycisku na konsoli. Wiatraczki się kręcą, diody się świecą, ale...
    Obrazu nie ma, dźwięku też, pad nie wykrywa działajacego xboxa.

    Zaniosłem do serwisu (playzone w Warszawie). Po kilku dniach zabrałem konsolę, bo u nich uruchamiała się bez problemu za każdym razem.
    Wróciłem do domu i zacząłem szukać problemu. Kupiłem niedawno monitor (aoc i2369vm) i myślałem że to w nim problem (mimo że Xbox do niedawna na nim działał bez problemu. Dlatego postanowiłem zmienić wyjście HDMI(monitor posiada dwa). Nic nie pomogło. Następnie zmieniłem kabel HDMI na nowy. Podziałało dwa dni, i już myślałem że problem był w kablu. Ale dzisiaj znowu to samo.
    Dodam że obydwa wyjścia HDMI jak i kable są sprawne bo bez problemu łączą się z laptopem.
    Ma ktoś jakieś pomysły? Bo przecież nie zaniosę drugi raz do serwisu skoro u nich wszystko działa i nie mogą dojść przez to przyczyny. :/

    P.S. Moja konsola to Slim na płycie Trinity, Dashboard v775, dashlaunch najnowszy, aktualizowany niedawno według poradnika na tym forum.


    Tapnięte dłutem do kamienia
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    podepnij przez kabel AV i sprawdz
     
  4. Rusłan Bahrutdinov

    Rusłan Bahrutdinov Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2012
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Sprawdzałem przez AV (zapomniałem dopisać). To samo
     
  5. fiera24

    fiera24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2015
    Posty:
    116
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Xboxa trafił szlag.
     
  6. dawidos145

    dawidos145 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    ciekawi mnie fakt,aktualizacji dasha, miałem taki sam problem po aktualizacji do najnowszej działy się różne rzeczy.
    ta sama płyta główna, jaki chip masz zastosowany ? u mnie siedzi coolrunner rev c.
    poprawiłem wszystkie punkty lutownicze, u ciebie moze byc problem ( tak jak i u mnie) z punktem CPU RST po drugiej stronie płyty głównej.

    Brak obrazu może również skutkować punktem STB_CLK,.
    u mnie xbox potrafił włączać się w nieskończoność.
    Musisz powiedzieć coś więcej , jaki chip rgh, może wywalił się wsad-może źle zaktualizowany.
    Spróbuj odpiąć dysk wewnętrzny o ile jest oraz zewnętrzny.
    Spróbuj również włączyć xboxa z przytrzymaniem synchronizacji padów ( czyszczenie pamięci podręcznej).

    Zasilacz sprawny ?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli koło konsoli leży dekoder, routery odlacz go od zasilania i dopiero włącz konsolę

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Ethernet
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    126
  2. _Pr0_
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    428
  3. Joma97
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    402
  4. JagaFan
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    531
  5. fitness
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    358

Poleć forum