1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox rgh

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Raiden1989, Grudzień 13, 2013.

  1. Raiden1989

    Raiden1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam

    Kupiłem konsolkę Xbox 360 RGH, ma walnięty moduł RF o tym wiem bo nie widzi padów bezprzewodowych tylko przez USB.
    Ale mam z nią inny problem po dłuższej przerwie jak go nie używam, przy uruchamianiu potrafi sam się wyłączyć przy uruchamianiu i przycisk power na nic nie reaguje przez jakiś czas. Poniżej filmik
    Poradzicie co może być przyczyną tak nie stabilnego działania konsoli ?

    Film poniżej.Wyłącza się sama przy 1:50 i 2;45

    [video]https://docs.google.com/file/d/0BwihCGE9DO0DbjE5cjBqZEZ4TDQ/edit?pli=1[/video]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Włącznik również jest w module RF - myślę że wymiana na nowy pomoże rozwiązać Twój problem.
    Koszt takiego modułu nie powinien przekraczać 20,-
     
  4. Raiden1989

    Raiden1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale dlaczego sam on decyduje żeby wyłączyć konsolę ? myślicie że z płyta główna jest ok ?
    Nigdzie nie mogę znaleźć modułu RF do Slim ( na allegro pusto ), może ktoś poratuje ?
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie jestem serwisantem i nie udzielę 100% odpowiedzi ale moduł RF jest uniwersalny tak samo dla SLIM jak i dla FATek.
    Czy stabilność konsoli zależy od modułu ?
    Nie wiem, być może owy moduł jest już do tego stopnia wyrobiony (zmęczenie materiału) że sam włącza i wyłącza konsolę.
    Równie dobrze może być też i tak, że RGH jest do poprawki, może kable źle się ułożyły..
     
    1 osoba to lubi.
  6. Raiden1989

    Raiden1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nigdy nie zdarzyło się żeby konsola się sama uruchomiła. Zawsze sama się wyłącza.

    Jak przeglądam obrazy w google to moduł RF z xbox Slim a Xbox Fat różną się kształtem

    EDIT

    Jak myślicie oddać konsolę czy bawić się w serwisowanie ?


    Info orso6// Nie pisz posta pod postem używaj opcji edytuj.

     
  7. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja osobiscie wymienil bym sam modul, w serwisach powinni miec na sprzedaz. Nie ma znaczenia do jakiego pudla kupisz modul-kazdy jest uniwersalny i nie patrz na ksztalt. Jezeli po wymianie modulu dalej cos bedzie nie tak to oddaj ja do serwisu z prosba o wycene naprawy. Duzo nie stracisz a mozesz zaoszcedzic sporo pieniedzy jezeli to tylko modul.

    Wysyłane z mojego R800i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli masz slima to modul do slim. Bo nie bedzie ci dzilalac wlacznik. Najlepiejboddaj do serwisu aby sprawdzili co jest nie tak. Taki modul mam jak cos za 60zl

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum