1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox-router-pc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bolczyk, Marzec 26, 2011.

  1. bolczyk

    bolczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Chciałbym połączyć się xboxem z lapkiem za pomocą nietypowego połączenia sieciowego. Mianowicie xboxa mam podłączonego do modemu bezprzewodowego(toya) za pomocą kabla ethernet a lapka przez wi-fi. Czy jest możliwość połączenia xboxa z lapkiem za pomocą takiego połaczenia poprzez modem. Czyli lapek udostępniał by materiały do xboxa przez modem. Prosze o odpowiedź bo nigdzie takiego połaczenia nie mogę znalęźć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ty nie masz modemu tylko router, wiec juz masz połączenie sieciowe miedzy lapkiem i xboxem
     
  4. bolczyk

    bolczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dokładnie to mam modem bezprzewodowy z możliwością podłączenia przewodowego i tak mam podłączonego klocka a lapka przez wi-fi
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dokladnie to nie masz modemu bezprzewodowego, masz router bezprzewodowy z modemem adsl
    Jak nie wiesz jak wejsc do routera to podejrzewam ze nigdy nie zmieniłeś zabezpieczenia, a jak nic nie grzebales to ktos ci sie wlamal do sieci i korzysta z twojego neta, a tobie blokuje
    Nie pamietam jakiej klasy IP przydziela livebox ale zobacz
    Kod:
    http://10.0.0.1
    lub
    Kod:
    http://192.168.1.1
    A najlepiej to wpisz w menu start cmd a w wierszu ktore sie pokaze ipconfig /all i poszukaj karty wireless i bramka domyslna to adres routera
     
  6. bolczyk

    bolczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest to modem bo taki dał mi dostawca sieci. router chyba się podłącza pod modem tak? a ja mam tylko modem z antenką. Zabezpieczenia wprowadzałem przy konfiguracji sieci takie jakie nakazał dostawca żeby lapek łączył się przez wifi. Klocka mam podłączonego pod ten sam modem tyle że skrętką. Na lapku mam neta normalnie i tak samo na klocku łącze się z xboxlive ale ani komp nie widzi klocka i na odwrót. Dzięki że pomagasz ale z tego wiersza polecenia to nic nie czaje bo brama domyślna wyskakuje tak: ::
     

Poleć forum